20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialBilantul furtunii de zapada din Ungaria – 14.400 de oameni blocati in...

Bilantul furtunii de zapada din Ungaria – 14.400 de oameni blocati in troiene. Autoritatile sustin ca au salvat toate persoanele inzapezite

 

 

 

 

Aproximativ 14.400 de persoane şi 3.700 de vehicule înzăpezite au fost salvate, la nivel naţional, în urma ninsorilor de joi şi vineri, au anunţat sâmbătă după-amiaza poliţia şi oficiali din cadrul autorităţii pentru management în caz de dezastre, arata Mediafax.

 

Porivit unui comunicat publicat pe site-ul police.hu, autorităţile afirmă că nicio persoană nu a fost abandonată pe drumuri, însă 182 de vehicule aşteptau, în continuare, să primească ajutor.

În prezent, 31 de localităţi sunt izolate, iar 57 de drumuri sunt total impracticabile, în timp ce alte 41 de drumuri sunt blocate parţial de nămeţi.

În numeroase zone, poliţia a interzis rezidenţilor să părăsească localitatea.

De asemenea, 91 de localităţi se confruntă cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

Aproximatv 700 de poliţişti suplimentari au fost trimişi sâmbătă dimineaţa să ajute şoferi blocaţi pe autostrada M1, în vestul Ungariei. Ministrul de Interne Sandor Pinter a declarat că benzile autostrăzii dinspre Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise circulaţiei şi că cele în direcţia opusă, dinspre Budapesta spre Tatabanya au fost închise.

  Ministrul a mai anunţat că traficul blocat şi probleme de alimentare cu energie electrică afectează aproximativ 270.000 de persoane şi că aproximativ 30.000 de membri ai personalului din subordine au fost plasaţi sub alertă pentru a participa la operaţiuni de ajutorare.

Directorul autorităţii pentru management în caz de dezastre naturale, Gyorgy Bakondi, a îndemnat voluntari să vină în Paiţa Eroilor, de unde urmează să fie transportaţi cu autobuze către zonele afectate de intemperii.

Opoziţia socialist-democratică a criticat dur Guvernul conservator şi autoritatea pentru management în caz dezastre pentru „eşecul” modului în care au intervenit în aceste zile.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă