29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialBerceanu: Deraierea a fost cauzata de un act intentionat

Berceanu: Deraierea a fost cauzata de un act intentionat

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca primele date arata ca accidentul feroviar de la Carcea a fost cauzat de "un act intentionat", dupa ce o persoana a desfacut o piesa care face legatura intre sine, folosind ulei pentru a unge sina, precum si instrumente speciale.

Ministrul Berceanu s-a deplasat, luni dimineata, la fata locului pentru a vedea care este situatia, apoi se va duce la spital unde este internata o persoana care s-a aflat in tren in timpul producerii accidentului.

Ministrul Transporturilor a ajuns la locul accidentului in jurul orei 9.15, fiind insotit de primarul localitatii Carcea, Valerica Pupaza.

Prima persoana cu care a stat de vorba Berceanu a fost mecanicul garniturii, care i-a spus ministrului ca locomotiva a fost prima care a deraiat, antrenand apoi opt din cele noua vagoane ale trenului accelerat.

Potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Axinia, primele indicii sunt ca trenul ar fi deraiat din cauza lipsei unor suruburi care fixau bucatile de sina in zona unde a avut loc accidentul.

"Din primele informatii primite rezulta ca au fost desfacute niste suruburi care fixau bucati de sina. Toata sina este sudata, dar doar portiunea respectiva era prinsa in suruburi. De fapt, au fost gasite suruburile desfacute la locul respectiv", declara subsecretarul de stat, adaugand ca suruburile ar fi fost desfacute probabil noaptea, "de niste inconstienti care au dorit sa faca rau".

"Este clar ca nu sunt probleme la locomotiva sau la vagoane, pentru ca au deraiat toate, nu locomotiva sau ultimul vagon, spre exemplu", mai spune Axinia, precizand ca sunt suficiente probe pentru a se stabili cauzele accidentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă