37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBecali, Piturca si Nicusor Constantinescu, trimisi in judecata de DNA

Becali, Piturca si Nicusor Constantinescu, trimisi in judecata de DNA

DNA i-a trimis in judecata pe Gigi Becali, finantatorul Stelei, si pe Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, in dosarul Valiza – informeaza ziare.com.

Gigi Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Alaturi de el, au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi.
Selectionerul Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului.

Si Teia Sponte este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Victor Piturca de favorizarea infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

In judecata au mai fost trimisi Florentina Alina Ciul, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), si Raul Volcinschi, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in data de 11 mai 2006, Gigi Becali a promis fiecarui jucator de fotbal al clubului "Gloria 1922 Bistrita" sume de bani cuprinse intre 5.000 – 10.000 euro, pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca.

 

Pe de alta parte, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, joi, trimiterea in judecata a lui Nicusor Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata.

Din rechizitoriul intocmit de procurori a rezultat ca, in perioada mai-iulie 2008, Nicusor Constantinescu, in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si ordonator principal de credite, a refuzat constant sa execute obligatiile de plata ce rezultau din Memorandumul de finantare nerambursabila (semnat intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana).

Memorandumul a fost aplicat prin Contractul de Implementare a Masurii ISPA "Reabilitarea retelei de canalizare si a facilitatilor de epurare a apelor uzate in Constanta" si prin Contractul de executie a lucrarilor referitoare la investitia "Conducte de descarcare in mare pentru Statiile de epurare Constanta Nord si Eforie Sud", se arata intr-un comunicat remis joi de DNA.

Potrivit acestuia, in baza documentelor mentionate, Consiliul Judetean Constanta era obligat sa cofinanteze in proportie de 21% investitia, in calitate de beneficiar local al acesteia.

Refuzul de a executa obligatiile de plata sus-mentionate a avut drept consecinta producerea unui prejudiciu in paguba S.C. RAJA S.A. Constanta, cu afectarea bunului mers al investitiei ce se realiza prin Masura ISPA.

Ca urmare a neplatii lucrarilor efectuate de constructorul angajat in realizarea investitiei sus-mentionate, mai arata procurorii, lucrarile au fost temporar suspendate, constructorul solicitand penalitati si alte cheltuieli rezultate din pricina intarzierilor.

Valoarea totala a acestor penalitati si cheltuieli suplimentare este de 1.006.658,97 euro, reprezentand prejudiciu in dauna RAJA Constanta.

In cauza, Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta s-a constituit parte civila. Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata si in noiembrie, alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare si alte 35 de persoane, intr-un dosar privind restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă