36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialBecali pierde peste jumatate de milion de euro cu rocada Munteanu-Lacatus!

Becali pierde peste jumatate de milion de euro cu rocada Munteanu-Lacatus!

Anunt soc al lui Gigi Becali, luni seara, cu o ora inainte de miezul noptii: Dorinel Munteanu a fost demis de la Steaua, noul antrenor va fi Marius Lacatus! Mutarea este una care va scoate din buzunarul lui Becali peste o jumatate de milion de euro: 200.000 de euro pentru rezilierea unilaterala a contractului cu Dorinel Munteanu, 250.000 de euro pentru noul contract al lui Lacatus, plus suma de bani (se spune, undeva pe la 100.000 de euro) pe care finantatorul i-a platit-o lui Lacatus in urma cu circa doua luni, atunci cand l-a demis…

 

Becali a explicat motivele mutarii: "Mi-a fost greu sa ii spun lui Dorinel ca il dau afara, dar i-am transmis impresarului sau sa ii spuna. Se cam astepta sa plece de la Steaua", a comentat latifundiarul din Pipera. "Cu Marius, echipa juca, iar aceasta mutare a fost si o reparatie morala pentru Lacatus. El nu a apucat sa antreneze cum trebuie Steaua, sa stea un an sau doi.  Ne-am gindit initial la Dan Petrescu, Bergodi si Panduru. Cu Panduru nu eram siguri cum antreneaza, Bergodi vine la Steaua strain, cutare, nu stiu ce…", a adaugat Becali. "Cu Bucsaru (n.r. – patronul Unirii Urziceni) sunt prieten si nu pot sa i-l iau pe Dan Petrescu cand se bate la titlu, ar fi fost o nesimtire din partea mea. Asa, am ramas la Marius Lacatus, m-am sfatuit si cu jucatorii!", a incheiat el.

Lacatus temporizeaza
Nu la fel de transant s-a aratat a fi Marius Lacatus care, spun surse din anturajul sau, a fost surprins de decizia lui Becali tocmai in momentul in care era gata-gata sa semneze un contract cu echipa turca Ankaragucu! "Nu e nimic oficial. Nu sunt antrenorul Stelei pentru ca nu am semnat nimic. Steaua are un antrenor, e Dorinel Munteanu. Eu cred ca vom ajunge la un compromis, eu si Gigi, sa nu se mai intample ce s-a intamplat. Puneti-va si in situatia mea. Sunt discutii pe care o sa le am cu el. Steaua a jucat prost cand a fost cu mine?", a spus Lacatus. "Important este acum ca Gigi sa rezolve problemele pe care le are cu Dorinel, apoi eu voi reveni imediat la Steaua. Acolo este viata mea, normal ca-mi doresc sa antrenez iar!", a adaugat Fiara.

 

Revenirea in Ghencea ii va aduce mai multi bani lui Lacatus, iar Becali a fost de acord cu conditiile antrenorului. "Lacatus vrea mai multi bani acum decat a avut prima data. Am vorbit cu el si m-a intrebat "Ai gresit fata de mine?". I-am zis ca da si atunci mi-a spus "Ai gresit, platesti!" O sa aiba salariu de 250.000 de an, 250.000 daca va castiga campionatul si 200.000 daca intra in Liga", a dezvaluit Becali cum l-a convins pe Lacatus sa revina.

La limita legii
Revenirea lui Marius Lacatus in Ghencea este la limita regulamentului FRF, care prevede ca un tehnician sa nu poata semna intr-un sezon decat cu o echipa dintr-un esalon. Initial, Mircea Radulescu, directorul scolii de Antrenori, a spus ca Lacatus nu are drept de a semna un al doilea contract cu Steaua dar, peste cateva ore, a revenit si a anuntat ca situatia ar putea avea rezolvare. "Pentru ca este un caz nemaiintalnit si se face atata valva, o sa consultam juristii care au incomit Regulamentul si o sa vedem ce se poate face".

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă