3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialBEC: PSD - PDL 1138-908, la primari

BEC: PSD – PDL 1138-908, la primari

BEC a anuntat joi rezultatele finale ale alegerilor locale. Potrivit purtatorului de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, prezenta la vot la nivel national a fost de 48,34%.

 

PSD a castigat cele mai multe mandate de primar in urma alegerilor locale din 1 si 15 iunie, urmand sa aiba, in toata tara, un numar de 1.138 primari, in timp ce PDL va avea 908 primari, iar PNL – 706 primari, a anuntat, joi, BEC, citat de Mediafax.

Astfel, conform rezultatelor finale centralizate si validate de BEC in urma primului si celui de-al doilea tur de scrutin, social-democratii si-au adjudecat 35,79% din cele 3.179 mandate atribuite pana in prezent, PDL – 28,56%, iar PNL – 22,20% din mandatele repartizate.

Datele prezentate, joi, de purtatorul de cuvant al BEC nu includ rezultatele din doua circumscriptii electorale comunale unde s-a declarat balotaj si va fi organizat un nou scrutin in data de 29 iunie – comuna Arcani din judetul Gorj si comuna Poeni din judetul Teleorman – precum si rezultatele din comuna Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, si Sascut, judetul Bacau, unde, in aceeasi data, va fi organizat al doilea tur de scrutin.

De asemenea, din datele centralizate de BEC, UDMR a obtinut, in total, 184 mandate de primari, candidatii independenti – 56 de mandate, PC – 47 mandate, PNG-CD – 35 de mandate, Alianta pentru Timis PNL-PNTCD-FDGR – 21 de mandate, PRM – 19 mandate, PNDC – 14 mandate, PNTCD – 11 mandate, PCM – 11 mandate, FDGR – 10 mandate, PIN – 6 mandate, PER – 3 mandate, Partida Romilor "Pro Europa" si Forta Democrata cate doua mandate.

Un singur mandat de primar au castigat Partidul Popular si al Protectiei Sociale, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, Uniunea Bulgara din Banat – Romania, Uniunea Croatilor din Romania, Uniunea Populara Social Crestina si Alianta pentru Municipiul Oltenita PNL-PNTCD.

Numarul total de mandate de primar ce urmeaza sa fie atribuit in urma alegerilor locale este 3.181.

Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă