17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBătaie între suporterii englezi și cei ruși: Un britanic, pe moarte, iar...

Bătaie între suporterii englezi și cei ruși: Un britanic, pe moarte, iar 31 de persoane, rănite

Un suporter englez se zbate între viaţă şi moarte, în urma altercaţiilor dintre fanii naţionalei Angliei şi cei ai Rusiei pe străzile din Marsilia, cu doar câteva ore înainte de meciul dintre cele două formaţii, programat în grupa B la Campionatul European din Franţa, notează Mirror, conform Mediafax.

31 de suporteri au fost răniţi, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia, de la Euro 2016, notează publicaţia locală La Provence.

 

Prefectul regiunii Marsilia, Stephane Bouillon, a spus că peste 230 de brigăzi de pompieri marini au fost desfăşurate în mod specific pentru Euro 2016, în plus faţă de cele 360 uzuale. Ei au avut, de asemenea, sprijinul a 17 ambulanţe de urgenţă.

Potrivit cotidianului The Sun, ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi cu alte arme artizanale şi au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase. Poliţia franceză a folosit, din nou, gaze lacrimogene pentru a face faţă violenţelor din partea veche a oraşului.

Ameţiţi de alcool, suporterii englezi şi ruşi aflaţi deja în Franţa au fost implicaţi în mai multe incidente, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene pentru a ţine situaţia sub control. Confruntările dintre fanii celor două formaţii s-au petrecut în Centrul Vechi din Marsilia. Este a doua zi de confruntări violente între fanii celor două naţionale.

The Independent anunţă că UEFA a deschis o investigaţie împotriva Rusiei, după episodul de la Marsilia, acolo unde s-au înregistrat unele dintre cele mai negre imagini din ultimele decenii.

Ruşii nu sunt la prima abatere de acest gen: ultraşii s-au bătut în toate zilele în care naţionala lor a fost prezentă la Euro 2012, iar pedeapsa primită de la UEFA a fost o depunctare cu 6 puncte, dacă ruşii ar fi recidivat. Rusia nu poate fi depunctată în campania următoare de calificări, ea fiind gazda Mondialului din 2018, selecţionată care e calificată direct la turneu, fără să joace preliminarii.

Și la Nisa au avut loc incidente, dar de această dată cauzate de un grup de fani francezi care s-au luat la bătaie cu suporteri nord-irlandezi veniţi în metropola de pe Coasta de Azur pentru meciul pe care naţionala lor îl dispută duminică cu Polonia. De la insulte şi provocări, situaţia a degenerat într-un conflict deschis. Pe post de muniţie s-au folosit sticle şi mobilier de la terasele barurilor.

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă