5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialBăsescu vrea să devină cetățean al Republicii Moldova, dar nu acum

Băsescu vrea să devină cetățean al Republicii Moldova, dar nu acum

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, la Chişinău, că va solicita să devină cetăţean al R. Moldova, însă în prezent situaţia politică din această ţară nu este  “propice” pentru un astfel de demers, relatează Mediafax.

În replică. preşedintele Nicolae Timofti a spus că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

“Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat în vizită la Chişinău, joi şi vineri, la invitaţia preşedintelui Nicolae Timofti, relatează Unimedia.

Citește și: FOTO. UPDATE. Ambasadorul României la Chişinău: Traian Băsescu va primi cetăţenia Republicii Moldova

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti a precizat că nu crede că ar fi o problemă acordarea cetăţeniei.

“Având în vedere că dumneavoastră aţi oferit la mulţi cetăţeni moldoveni cetăţenia română, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetăţenia Republicii Moldova”, a afirmat Timofti.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost decorat, joi, de preşedintele Nicolae Timofti cu Ordinul “Ştefan cel Mare”, decoraţia militară supremă a Republicii Moldova.

Citește și: Traian Băsescu a fost decorat de preşedintele Timofti cu Ordinul “Ştefan cel Mare”

Distincţia i-a fost acordată “în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”.

“Am fost timp de 10 ani un preşedinte al României care a avut Republica Moldova în suflet. Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o naţiune în două state independente. Prima vizită în calitate de preşedinte al României am făcut-o la Chişinău în 2005. În calitate de fost preşedinte, tot la Chişinău am venit mai întâi. Este pentru mine o onoare să fiu la Chişinău să primesc ordinul «Ștefan cel Mare». Personal am fost onorat de Republica Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din România şi poate chiar din R. Moldova. Este un semn de respect pe care Republica Moldova mi l-a arătat de-a lungul timpului, la care eu nu pot decât să răspund cu respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi cetăţenii acesteia”, a declarat Traian Băsescu, la ceremonia de decorare.

Cele mai citite

Produse esențiale pentru curățenia de iarnă – descoperă gama completă!

În fiecare an, intrăm în sezonul rece cu promisiunea de a face din locuința noastră un sanctuar confortabil și călduros. Însă, odată cu iarna,...

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă