25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu transmite condoleanţe familiior victimelor tragediei de la Tuzla

Băsescu transmite condoleanţe familiior victimelor tragediei de la Tuzla

Preşedintele Traian Băsescu a transmis luni un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a 11 militari, în urma catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla, din judeţul Constanţa, potrivit NewsIn.

„Am primit cu profundă tristeţe vestea catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla în care 11 militari şi-au pierdut viaţa. În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile militarilor care şi-au pierdut viaţa în această catastrofă şi le transmit sincere condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească!”, este mesajul transmis de preşedinte.

Comandorul Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc, a murit în urma părbuşirii unui avion AN-2 pe aerodromul Tuzla, alţi zece militari şi-au pierdut viaţa în accident, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Comandorul Jianu,  pilot clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, este cel de-al unsprezecelea militar care şi-a pierdut viaţa în catastrofa aeriană. Era căsătorit şi avea doi copii.

În catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene. Doi dintre militarii răniţi fac parte din Forţele Navale, iar al treilea este încadrat în Forţele Aeriene.

O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului apărării naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice.

Unsprezece persoane au murit, iar alte trei au fost rănite după ce un avion AN-2, care aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, informează Ministerul Apărării Naţionale. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă