1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialBasescu si Tariceanu, impreuna la Iasi (video)

Basescu si Tariceanu, impreuna la Iasi (video)

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au tinut discursuri in Piata Unirii din Iasi, in fata multimii adunate pentru festivitatile dedicate Zilei Unirii. Este pentru prima data dupa alegerile din 2004, cand presedintele si premierul sunt impreuna la Iasi.

La sarbatoarea din capitala Moldovei au participat si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, liderul PSD, Mircea Geoana, precum si Patriarhul Daniel.

Manifestarile au inceput la ora 11.00 cu o parada militara, un scurt ceremonial religios si depunerea de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Ziua va fi incheiata cu traditionala Hora a Unirii. Mai mult, Muzeul Unirii si-a redeschis astazi portile dupa zece ani, cat au durat lucrarile de restaurare.

Sarbatoarea a fost insa si prilej de campanie electorala. Galbenul liberal si portocaliul democrat-liberal au fost culorile zilei. Activistii celor doua partide au decorat centrul orasului in culorile partidelor, iar simpatizantii prezenti la festivitati, dar si simpli spectatori, au colectionat diversele obiecte personalizate primite cadou.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă