2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialBasescu: Nu este drept sa iei si salariu si pensie de la...

Basescu: Nu este drept sa iei si salariu si pensie de la stat in acelasi timp

Seful statului a declarat, luni, la TVR, ca ordonanta Guvernului privind cumului pensiei cu salariul de la stat a fost o masura luata in pripa si ca el ar fi reglementat situatia prin impozitarea pana la 90% a salariului obtinut de pensionari in domeniile cu legi speciale, cum ar fi MAp, MJ, MAI, transmite Mediafax.

"Nu este drept sa iei si salariu si pensie de la stat in acelasi timp", a apreciat Basescu.

Moderatorul a spus ca, pentru unii oameni, diferenta intre pensia si salariul de la stat inseamna diferenta dintre o viata mizerabila si un trai decent.

"Aici a fost eroarea Guvernului, pentru ca nu pe ei i-a vizat (ordonanta privind cumulul pensiei cu salariul de la stat, n.r.) si cred ca a fost o masura luata in pripa. Daca ma intrebati pe mine – si aici fac o paranteza, pentru ca tot au fost atoatestiutori care spuneau «aceasta Ordonanta le-a fost trimisa de la Cotroceni», nu am trimis nicio Ordonanta de la Cotroceni si nu le-am impus aceasta masura si stiu povestea cum a fost pusa in discutie, ca am intrebat – dar daca ma intrebati pe mine, cu experienta pe care o am in administratie, nu as fi recurs neaparat la aceasta masura, mai ales avand in vedere ca sunt si zone – sanatatea, educatia, actorii – care aveau nevoie (…) Dar as fi mers cu alta solutie, solutia impozitarii celor care beneficiaza de legi speciale, pentru ca actorii nu beneficiaza de lege speciala", a spus Basescu.

Traian Basescu a spus ca el ar fi reglementat situatia prin impozitarea pana la 90% a salariului obtinut ca pensionar in domeniile care beneficiaza de legi speciale, cum ar fi ministerele Apararii, Justitiei, de Interne.

El a mentionat ca aceste ministere trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca nu mai pot sa beneficieze mult timp de o discriminare pozitiva exagerata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă