1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialBasescu: Morar mi-a confirmat ca in dosarul lui Dragnea s-a dat NUP

Basescu: Morar mi-a confirmat ca in dosarul lui Dragnea s-a dat NUP

Seful statului a declarat, luni seara, la TVR1, ca, atunci cand a primit propunerea ca Liviu Dragnea sa fie numit ministru al Internelor, l-a contactat pe procurorul-sef al DNA, iar acesta i-a confirmat ca in dosarul social-democratului s-a dat neinceperea urmaririi penale, transmite Mediafax.

Intrebat daca, asa cum relateaza un cotidian german, Dragnea este unul dintre cei mai cunoscuti traseisti politici, cu dosar la DNA, presedintele a raspuns: "Problema traseismului nu stiu cata relevanta are. Este adevarat, domnul Dragnea a fost pana in 2000, daca nu ma insel, chiar pana in 2001, membru PD, a trecut la PSD in 2002. Din acest punct de vedere, sunt politicieni mult mai plimbareti decat domnul Dragnea".

Legat despre dosarul de la DNA al actualului ministru, Basescu a spus ca Dragnea a declarat public, inainte de alegeri, ca s-a dat neinceperea urmaririi penale in cazul sau.

"Acest lucru eu l-am verificat, nu este nicio imixtiune in Justitie, pur si simplu l-am intrebat pe procurorul-sef Daniel Morar, in momentul in care mi s-a trimis propunerea, daca are un dosar de urmarire la DNA. (Morar, n.r.) mi-a confirmat ca s-a dat NUP in acel dosar", a spus Basescu.

El a fost intrebat si despre motivul absentei la instalarea lui Dragnea in functia de ministru al Administratiei si Internelor.

"Nu cred ca este atat de importanta prezenta presedintelui. Sigur, fiind vorba despre un ministru important, care este si membru CSAT, m-as fi dus. Cu o dupa-amiaza inainte de eveniment l-am atentionat pe ministru ca mi se pare ca fastul pe care il da instalarii este exagerat si am sperat ca se vor corecta lucrurile. Dimineata, avand confirmarea ca nu s-a corectat nimic, nici nu m-am intors din drum, cum au spus unii ziaristi, pur si simplu am trecut din drumul spre casa direct catre Cotroceni, trecand pe langa Ministerul de Interne, nu pentru ca nu am vrut sa il girez pe ministru sau pentru ca nu am vrut sa asist la eveniment, dar pur si simplu mi s-a parut prea incercata ceremonia", a spus Basescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă