2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialBasescu, la Consiliul European de la Bruxelles

Basescu, la Consiliul European de la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, principalul obiectiv al acestei reuniuni il va constitui dezbaterea viitorului constructiei comunitare, examinarea situatiei create in urma referendumului din Irlanda asupra Tratatului Lisabona, precum si stabilirea manierei in care se va avansa in etapa imediat urmatoare.

De asemenea, un alt subiect va fi cel referitor la impactul cresterii semnificative a preturilor la produsele alimentare si combustibil, atat in plan european, cat si la scara globala.

Agenda Consiliului European mai include teme privind energia si schimbarile climatice, cooperarea Uniunii Europene cu state terte in domeniul migratiei, cooperarea internationala pentru dezvoltare (eforturile europene cerute in vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului), teme regionale, precum evolutiile politice din Balcanii de Vest, dimensiunea estica a politicii de vecinatate sau parteneriatul euro-mediteranean.

Pe agenda summit-ului figureaza si continuarea dezbaterilor la nivel european pentru imbunatatirea incluziunii sociale a comunitatii rome.

Totodata, presedintele Basescu va participa, joi, in calitate de invitat, la lucrarile Summit-ului Partidului Popular European.

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă