0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialBasescu l-a avertizat pe Melescanu sa respecte legea

Basescu l-a avertizat pe Melescanu sa respecte legea

"Il avertizez pe ministrul Melescanu sa respecte legea, pentru ca se apropie de ceea ce inseamna abuzul in serviciu", a spus seful statului. Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, la Aeroportul "Henri Coanda", la revenirea din Georgia, unde a participat la ceremonia de investire a lui Mihail Saakasvili in functia de presedinte.

Seful statului roman s-a referit la dosarele celor opt fosti si ministri, pentru care a dat aviz de incepere a urmarii penale.

"Observ cu neplacere ca Guvernul, prin ministrul de Justitie, are ca obiectiv gasirea de motivatii pentru a bloca cererea sefului statului catre Parchet."

"Guvernul face greseli din punctul de vedere al credibilitatii…As vrea sa limpezesc minciunile spuse de Melescanu…Presedintele nu are dosarul cauzei, aflat la procuror".

 

"Comportamentul domnului Melescanu nu e un lucru intamplator, ci e un program de tergiversare a proceselor"."Melescanu a spus mai multe minciuni in ultimele zile. Presedintele nu are acces la dosarul cauzei… ministrul Justitiei trebuie sa ceara dosarele de la procurori, nu de la presedinte", a accentuat Basescu.

Referindu-se la verificarea dosarului profesional al Noricai Nicolai, presedintele a spus ca avea obligatia sa faca acest lucru, pentru ca, spre deosebire de cazul numirii Monicai Macovei, Norica Nicolai nu a primit votul Parlamentului.

Cele mai citite

FSB a arestat un belarus ce a colaborat cu serviciile ucrainene pentru două operațiuni de sabotaj asupra trenurilor rusești

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat joi arestarea unui cetăţean belarus, acuzat că, acţionând în colaborare cu serviciile secrete ucrainene, a efectuat...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă