1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialBasescu il da exemplu pe Adi de la Valcea in fata instantei

Basescu il da exemplu pe Adi de la Valcea in fata instantei

Presedintele Traian Basescu considera ca decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru folosirea expresiei "tiganca imputita" nu este corecta, aducand ca argument o situatie in care a fost implicat interpretul Adi de la Valcea, transmite TVR.

"Foarte important este faptul ca, in solutionarea unei sesizari relativ recente, CNCD a dat cu totul alta interpretare notiunii de cadru privat. Desi a retinut ca afirmatiile referitoare la "cioara"-"cioroi" (cuprinse intr-o melodie interpretata la o petrecere de Adi de la Valcea: "Liga campionilor, interzisa ciorilor") sunt discriminatorii. CNCD a apreciat ca acestea au fost facute intr-un cadru privat, la o petrecere. In acest caz, CNCD a retinut ca nu poate fi imputata autorului preluarea si difuzarea melodiei catre televiziuni si site-uri".

Traian Basescu spune ca si afirmatiile sale au fost facute intr-un cadru privat, in masina proprie, si nu este vina lui ca acele afirmatii au fost facute publice.

"Afirmatiile au fost facute sub influenta presiunii psihice din ziua referendumului, intens alimentata de mass-media. Am interpretat gresit gestul ziaristei drept o imixtiune in viata mea privata. Acesta a fost motivul pentru care am incercat sa impiedic sa fiu filmat si inregistrat in continuare", mai spune seful statului, in motivele de recurs.

"Este important de retinut ca in ziua respectiva nu ma aflam intr-o vizita oficiala si nici in campanie electorala, ci desfasuram o activitate strict privata, ca orice cetatean. In niciun moment, in discutia aceea, nu am avut reprezentarea faptului ca respectiva conversatie ar putea fi facuta publica", mai considera presedintele.

Seful statului a inaintat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, prin care i s-a respins cererea de anulare a avertismentului dat de CNCD.

Primul termen al procesului a fost fixat pentru 8 mai.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă