26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialBăsescu, atac la procurorul general, pe tema dosarului Nana

Băsescu, atac la procurorul general, pe tema dosarului Nana

Traian Băsescu a adus, luni, completări cu privire la postarea postarea de pe Facebook a fostului președinte, în care a afirmat că sechestrul imobilelor de la Nana sunt consecința acțiunii politice împotriva lui.

El a ținut să precizeze că prin reacția de pe rețeaua de socializare a făcut referire la acțiunea Parlamentului și a transmis că Justiția are de constatat dacă în procesul de restiture au fost ilegalități.

Citește și: Traian Băsescu se contrazice. Răspunde Justiția la comenzi politice?

”Din punctul meu de vedere Justiția are de constatat dacă în procesul de restituiri au fost ilegalități. În procesul de restituire nu au fost ilegalizați. Eu aș declanșa acest tip de controale în toată țara. Fie că e vorbim de restituriri agricole sau de pământ n-aș mai merge cu restiturile. Sugeram Justiției să facă acest lucru în toată țara și dacă se poate să înceapă cu județele Vrancea și Timiș”, a transmis fostul șef al statului.

Băsescu a adăugat că va continua să își spună punctul de vedere, indiferent de „sensibilitățile” procurorului general, Tiberiu Nițu.

„Dacă domnul Tiberiu Nițu crede că a venit vremea în care nimeni să nu mai exprime un punct de vedere, nu voi ține cont de sensibilitățile domniei sale, mai ales când minte”, a spus Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a declarat că toate acuzațiile aduse sunt doar minciuni, la fel cum s-a întâmplat în trecut cu Flota.

Citește și: CSM sesizează Inspecția Judiciară, în urma declarațiilor lui Traian Băsescu

”Eu știu ce înseamnă minciuna și aș vrea să nu se mai întâmple acest lucru în ceea ce mă privește. Am avut o experiență de 18 ani în care eu am rămas omul care a vândut flota, fără ca să se arate, în acești ani, vreun contract de vânzare cumpărare semnată de mine. Nimeni n-a vrut să știe că flota a fost transferată la fondul de stat. N-aș vrea să mai trec printr o astfel de poveste stimulată de politic și apoi să stau 20 ani să încerc să conving că a fost o minciună”, a transmis Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat pe Facebook că sechestrul pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010 de la Nana reprezintă consecința unor acțiuni politice care îl vizează pe el. 

”Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă.  Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie? ”, a scris Băsescu.

 

Cele mai citite

Convenția între ANAF și Poșta Română pentru facilitarea amnistiei fiscale, aprobată de guvernanți

Guvernul României a aprobat miercuri un proiect de ordonanță care permite încheierea unei convenții între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Poșta Română. Conform...

Femeie reținută sub acuzația de înșelăciune prin metode de vrăjitorie. Prejudiciul este de 7.000 de euro

O femeie de 40 de ani a fost reţinută de poliţiştii din Bucureşti sub acuzația că ar fi înşelat un bărbat prin metode specifice...

SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor militar de 375 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care include un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă