21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu: România şi R. Moldova sunt două state independente pentru că aşa...

Băsescu: România şi R. Moldova sunt două state independente pentru că aşa au hotărât „doi criminali”

Traian Băsescu a declarat că România şi Republica Moldova sunt două state independente,pentru că aşa au hotărât Stalin şi Hitler și s-a întrebat daă nu ar fi mai bine ca cele două țări să fie unite în contextul agresivităţii Rusiei, informează Mediafax.

„Zilele trecute am sărbătorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Astăzi suntem două state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodată, ci a fost hotărât de doi criminali – Stalin și Hitler și consfințit de Molotov și Ribbentrop. Oare cât timp vom continua să trăim cum au decis Stalin și Hitler? Luând în considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului este să fie împreună, uniți? Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit să cutezăm a gândi la unirea dintre cele două țări. Dar cu certitudine este momentul să ne gândim la alternative”, a declarat, joi, fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat în vizită la Chişinău, relatează Ziarul de Gardă.

Citește și: Băsescu vrea să devină cetățean al Republicii Moldova, dar nu acum

Fostul şef al statului a precizat că mai există şi soluția de a merge împreună în Uniunea Europeană. „Trebuie să ne gândim care este soluția cea mai bună pentru garantarea propriei noastre securități, luând în considerare evoluțiile din regiunea Mării Negre, care a devenit în ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume”, a spus Băsescu.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului „Ştefan cel Mare”.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat, joi, la Reședința de stat, lui Traian Băsescu Ordinul „Ștefan cel Mare”, „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă