27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu: Consider ca am fost ales pentru vointa de a pune in...

Basescu: Consider ca am fost ales pentru vointa de a pune in practica masuri de reforma

Presedintele Traian Basescu a declarat luni in Parlament, dupa depunerea juramantului, ca a fost ales, la 6 decembrie, pentru un nou mandat, deoarece a fost "perceput cel mai credibil vector al apararii interesului national", si nu pentru ca ar fi promis liniste, informeaza Newsin.

"Consider ca am fost ales pentru vointa de a pune in practica masuri de reforma legitime prea de multa vreme asteptate si tergiversate", a spus Basescu.

El a mai spus ca a fost ales deoarece a fost "perceput cel mai credibil vector al apararii interesului national", si nu pentru ca ar fi promis liniste si nici pentru ca ar fi promis unora anumite privilegii.

"Vremea coalitiilor contra a trecut, e vremea coalitiilor pro", a spus Basescu.

Basescu a mai spus ca Romania nu trece printr-o perioada usoara, intrucat "consecintele crizei economice globale vor continua sa se faca simtite".

Presedintele a mai avertizat asupra pericolului la adresa democratiei provocat de grupurile de interese economice si financiare si a sustinut ca va ramane adversarul oricarei tentative de oligarhizare a statului.

Basescu a spus ca este important ca toate interesele trebuie sa-si gaseasca reprezentare echitabila in Romania, dar ca exista pericolul ca unele grupuri de interese sa fie mai bine reprezentate ca celelalte si sa faca presiuni asupra institutiilor statului, transformandu-se in final intr-un "pericol la adresa democratiei si statului de drept". "Voi ramane adversarul oricarei tentative de oligarhizare a statului", a avertizat presedintele.

Basescu a vorbit si despre importanta separatiei intre politica si afaceri, el spunand ca ambele sunt ocupatii "legitime", dar "confuzia lor e periculoasa". 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă