23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu a grațiat o femeie cu șase copii, condamnată pentru furt

Băsescu a grațiat o femeie cu șase copii, condamnată pentru furt

Președintele Traian Băsescu a grațiat, luni, o femeie cu șase copii, condamnată pentru furt, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.  Grațiela Mocanu a fost condamnată pentru furt calificat de Judecătoria Deva, în 2011. Ea are șase copii cu vârste între un an și 11 ani.

”Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 17 noiembrie a.c., decretul de grațiere a doamnei Garofița Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prevăzută de Art. 208 – 209 lit. a) Cod penal, dispusă prin sentința penală nr. 1457/19.10.2011 a Judecătoriei Deva, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93/23.01.2012 a Curții de Apel Alba-Iulia, precum și pentru pedeapsa aplicată prin sentința penală nr. 662/2009 a Judecătoriei Sector 2 București. Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Garofița Mocanu este mamă a șase copii cu vârste cuprinse între un an și 11 ani”, se arată în comunicat.

Ea este cea de-a treia femeie graţiată anul acesta de şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai graţiat, pe 8 septembrie, o femeie bolnavă, în vârstă de 72 de ani, condamnată pentru corupţie, subliniind că a făcut public acest lucru deoarece nu vrea ca presa să-l critice pentru că a graţiat o persoană coruptă.

O altă femeie cu cinci copii a fost grațiată în 3 iunie. Angelica Lican mai avea de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă