34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCum arată păpușa care schimbă canoanele de frumusețe ale lui Barbie

Cum arată păpușa care schimbă canoanele de frumusețe ale lui Barbie

Prima păpuşă cu trăsături şi dimensiuni realiste ale corpului a fost introdusă pe piaţă. Lammily este o păpuşă Barbie al cărei aspect a fost modificat pentru a se apropia de înfăţişarea tinerelor de 19 ani din Statele Unite ale Americii, potrivit businessinsider.com.

Creatorul păpuşii Lammily, Nickolay Lamm, a mărturisit că a realizat-o din motive personale. „Când eram elev, mă înfometam şi făceam exerciţii fizice până la epuizare. După ce am ajuns la indicele de masă corporală dorit, mi-am dat seama că, de fapt, arăt şi mă simt îngrozitor”, a spus artistul.

Astfel, în anul 2013, Lamm a construit un portret robot al tinerei normale, cu dimensiunile: 1,65 metri înălţime, 85 cm în talie, 36 cm lungimea braţului, 37 cm lungimea piciorului, 37 cm circumferinţa gâtului. Prin comparaţie, Barbie corespunde unei femei care ar avea 1,75 înălţime, 46 cm în talie, 91 cm la bust, 84 cm circumferinţa şoldurilor, 23 cm circumferinţa gâtului.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini comparative între păpuşa Barbie şi Lammily.

Prin urmare, dacă Barbie ar exista în realitate, ar fi cu 12,7 cm mai înaltă decât o femeie normală, iar talia ei ar avea jumătate din dimensiunea medie a taliei unei adolescente americane.

În plus, Barbie are mâini foarte mici, în comparaţie cu dimensiunea medie a mâinilor, şi un torace mai mic decât bustul, care sugerează că îi lipseşte o pereche de coaste.

Din noiembrie 2014, când a fost lansată, păpuşa Lammily s-a vândut bine în mediul online. „Am avut încasări de peste 1,5 milioane de dolari numai în online”, a spus Lamm, după care a adăugat că, în curând, păpuşa va fi disponibilă şi în magazine.

Născută Barbara Millicent Robert, la 9 martie 1959, la Willows, în Wisconsin, jucăria-manechin Barbie a doborât toate recordurile de vânzări de jucării din lume, după ce a uimit la un târg din New York în acel an. Cu 300.000 de exemplare cumpărate în anul 1959 și milioane de atunci, păpușa a inspirat peste 70 de creatori, dintre cei mai celebri.

Pentru cele 108 profesii ale sale, Barbie a avut toate costumele și accesoriile asortate. După 'look'-urile sale a la Grace Kelly din anii 1960, ea a abordat linia Woodstock în anii 1970, a devenit femeie de afaceri în anii 1980 și s-a prezentat la Casă Albă în 1992. Apoi, făcând să curgă râuri de cerneală, s-a despărțit de logodnicul Ken, în anul 2004.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă