3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialBărbatul care l-a scuipat pe Băsescu nu vrea la psihiatrie fără expertiză

Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu nu vrea la psihiatrie fără expertiză

Adrian Zglobiu, care sâmbătă l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu, a refuzat internarea în Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, după ce, inițial, fusese de acord să fie expertizat psihiatric, procurorii cerând acum în instanță dispunerea unei astfel de măsuri, informează Mediafax.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanța, procurorul de caz a mers, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde Adrian Zglobiu fusese dus în urma tentativei de sinucidere. Acolo, bărbatul le-a spus anchetatorilor că vrea să fie internat pentru expertiză psihiatrică, cerând să fie dus cu o ambulanţă la Secţia de Psihiatrie.

Ulterior, ajuns la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, Zglobiu a refuzat să mai fie internat, astfel că oamenii legii au fost nevoiţi să îl ducă acasă.

"În acest caz, s-a solicitat în instanță măsura expertizării psihiatrice a suspectului", spun sursele citate, care au precizat că, până la decizia magistraților, Zglobiu poate să stea acasă.

Adrian Zglobiu a încercat să se sinucidă, miercuri, în momentul în care un echipaj de Poliţie urma să-l ia de la locuinţa sa şi să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică, el tăindu-se cu un cuţit pe mâini, gât şi abdomen.

La vederea poliţiştilor care ar fi urmat să îl ducă pe bărbat la expertiza psihiatrică la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, acesta a fugit în spatele casei şi, cu un cuţit, a început să-şi provoace răni pe braţe, pe gât şi pe abdomen, el fiind imobilizat de unul dintre agenţii prezenţi.

La faţa locului a fost chemată o ambulanţă şi, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Medicii spun că bărbatul şi-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol.

Adrian Zglobiu a fost dus şi luni la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi supus unei expertize psihiatrice complexe, procedură care ar putea dura şi câteva săptămâni, astfel încât să stabilească dacă este sănătos şi dacă are discernământ.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, după care s-a urcat în maşină şi a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu". "După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?", spunea constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În noaptea de duminică spre luni, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere. El le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat la ieşirea din arest că nu face parte din nicio formaţiune politică.

Luni, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În aceste condiţii, procurorii au preluat dosarul de la Poliţia Constanţa, cercetările fiind făcute pentru infracţiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, în Portul Constanţa, la ceremonia de întoarcere a navei şcoală "Mircea" din voiajul anual de instrucţie. Şeful statului a înmânat echipajului navei şcoală "Mircea" Ordinul "Virtutea Maritimă" – în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar după ceremonie a făcut o vizită la bordul navei.

Cele mai citite

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...
Ultima oră
Pe aceeași temă