11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialBărbatul care a înjunghiat-o pe primăriţa din Koln a primit 14 ani...

Bărbatul care a înjunghiat-o pe primăriţa din Koln a primit 14 ani închisoare

Bărbatul care a înjunghiat-o pe Henriette Reker, invocând poziţia pro-refugiaţi a candidatei devenite primar al oraşului Koln, a fost condamnat vineri la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor de un tribunal din Dusseldorf, transmite DPA, preluat de Agerpres

Procurorii ceruseră pedeapsa cu închisoare pe viaţă împotriva inculpatului, Frank S., un şomer de 44 de ani. 
Incidentul s-a produs pe 17 octombrie, în timpul unui eveniment de campanie, când Henriette Reker, candidată independentă la primăria oraşului Koln, a fost înjunghiată cu un cuţit de vânătoare de un extremist de dreapta, cu o zi înaintea scrutinului la care a şi fost aleasă în fruntea municipalităţii. După ce a înjunghiat-o pe candidată, bărbatul a mai rănit patru persoane. 

El a recunoscut că a atacat-o pe Henriette Reker din cauza poziţiei acesteia în favoarea refugiaţilor, dar a negat că ar fi intenţionat să o ucidă. 
Agresorul era cunoscut de autorităţi pentru activităţile sale în mediile de extremă dreapta în anii 1990, presa germană scriind că bărbatul a făcut parte dintr-o mişcare neonazistă. 
La momentul atacului, Reker răspundea din partea primăriei de organizarea primirii refugiaţilor în oraş. Candidată independentă susţinută de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de Verzi şi de Partidul Liber Democrat (FDP), Reker a făcut din integrarea solicitanţilor de azil o temă cheie în programul său electoral. 
În urma rănilor suferite, Henriette Reker a fost plasată în comă indusă. Ea şi-a preluat mandatul la cinci zile după agresiune, pe când se afla încă în spital.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă