26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialBanicioiu: Raportul Comisiei de la Cotroceni ii da dreptate Elenei Basescu

Banicioiu: Raportul Comisiei de la Cotroceni ii da dreptate Elenei Basescu

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat marti pentru NewsIn ca raportul Comisiei prezidentiale care propune dezincriminarea consumului de droguri si a sexului comercial, este un gest "penibil" si ca autorii textului respectiv au vrut sa-i dea dreptate Elenei Basescu.

Banicioiu a opinat ca acest raport a vrut sa "ii dea dreptate Elenei Basescu si sa ii aduca un elogiu presedintelui Basescu", dat fiind faptul ca in campania electorala pentru europarlamentare fiica presedintelui a afirmat ca ar fi de acord cu legalizarea consumului de marijuana, daca aceasta decizie va veni din partea UE.

Totodata, Banicioiu ii sugereaza presedintelui Basescu sa infiinteze o comisie prezidentiale pentru a gasi solutii pentru cele aproape 100.000 de persoane care, spune el, urmeaza sa ramana fara un loc de munca.

Propunerea Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice a fost ironizata si de Adrian Nastase. Intr-o postare pe blogul sau, fostul premier scrie: "Traian Basescu a hotarat: dupa primele trei masuri de reforma a statului, comunicate Parlamentului, urmeaza inca doua masuri de reforma in profunzime a statului roman: legalizarea prostitutiei si legalizarea drogurilor usoare (o mai veche preocupare electorala in familie). Mai e putin si vom vedea, in sfarsit, luminita de la capatul tunelului. Cu atat mai mult cu cat statul roman, reformat de Traian Basescu, va fi primul stat european care, privind prin tunel, nu va fi deranjat nici de autostrazi dar nici de trenuri".

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice propune in Raportul sau, dezincriminarea consumului de droguri si a sexului comercial, ca solutii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostitutiei si raspandirii infectiei cu virusul HIV.

Elena Basescu a declarat pe 28 mai, la o emisiune TV, data la care aceasta era candidat independent pentru Parlamentul European, ca ar putea fi de acord cu legalizarea marijuanei daca o astfel de decizie ar fi luata la nivelul Uniunii Europene.

Ulterior, la doar o zi distanta, ea si-a nuantat declaratiile, spunand ca Romania nu este pregatita pentru legalizarea drogurilor. "As fi de acord cu legalizarea marijuanei doar daca s-ar lua decizia in Uniunea Europeana, dar nu sunt de acord ca dezbaterea sa porneasca din Romania catre UE, pentru ca eu cred ca in Romania acest fenomen e scapat de sub control si nu ar putea fi gestionata in niciun caz legalizarea. Dar, daca in UE se va lua in considerare acest lucru, atunci noi va trebui sa ne supunem regulilor," a explicat Elena Basescu.  "Am spus ca, dintre toate drogurile, marijuana este cea mai usoara pentru ca nu afecteaza, ca Ecstasy, celulele nervoase, si nu da dependenta, ca si cocaina. UE tine mai bine sub control drogurile, distributia lor, dealerii, ii au in vizor, au o baza de date, dar noi nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva" a mai spus candidata la PE.

Fiica cea mica a presedintelui a sustinut ca, personal, nu este de acord cu legalizarea niciunui drog, mai ales ca Biserica este impotriva consumului de droguri. "Parerea mea este ca nu trebuie legalizat niciun drog pentru ca, pana la urma, toate dau dependenta" a mai spus Elena Basescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă