3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialBanca Transilvania a fost jefuita in Floresti

Banca Transilvania a fost jefuita in Floresti

Persoane necunoscute au jefuit sediul Bancii Transilvania din comuna clujeana Floresti. Hotii au furat 197.000 de lei, 9.000 de euro si 3.000 de dolari americani, sustin reprezentantii bancii clujene. Potrivit politistilor, hotii au patruns mai intai intr-un restaurant dezafectat, aflat in acelasi imobil cu sediul bancii. De aici, din sala restaurantului, ei au spart un perete pe care se afla seiful bancii, iar apoi au taiat seiful cu un flex, fara sa fie auziti de nimeni. Hotii au luat apoi banii si au disparut. Banca nu avea paza, iar camerele video erau orientate spre intrarea principala, asa ca hotii nu au fost filmati. Paguba a fost descoperita abia ieri, pentru ca banca a fost inchisa vineri dupa amiaza si redeschisa luni dimineata.
Desi cladirea se afla langa Primarie, in centrul comunei, nimeni nu a vazut si nici nu a auzit nimic suspect in banca.
De altfel, jaful a ajuns subiect de bancuri in comuna. Unul dintre cei care priveau agitatia politistilor glumea ca, probabil, hotii au avut timp sa bea si o lada de bere pana cand au terminat de taiat seiful. Agentul Anca Ungureanu, de la Politia Comunitara din Floresti, a declarat ca institutia sa nu avea contract de paza cu banca si nici nu era obligata sa asigure supravegherea permanenta a acesteia.
La fata locului au sosit angajatii Inspectoratului Judetean de Politie, criminalisti si procurori. Autoritatile au inceput o ancheta in acest caz. Unii dintre politisti s-au mirat de fragilitatea sistemului de supraveghere. "Restaurantul era inchis doar cu un lacat de 10 lei. Oricine putea sa il sparga", a comentat unul dintre politistii care au ajuns la fata locului. Unii dintre politisti spun ca singurele piste sunt date de o serie de urme gasite la fata locului, insa au refuzat sa spuna daca au gasit amprente sau nu. Autorii jafului risca, daca vor fi prinsi, pana la 15 ani de inchisoare.

Cele mai citite

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă