29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBanca Nationala isi omagiaza constructorii

Banca Nationala isi omagiaza constructorii

Cartea prezinta pentru prima data viata si opera unor personalitati marcante din lumea constructorilor care si-au adus contributia la realizarea Palatelor Bancii Nationale a Romaniei: Nicolae Cerkez, Liviu Ciulley, Emil Prager, Aurel Ioanovici, Aurel Beles, Victor Bruckner, Anghel Stavrescu si multi altii.
Lansarea cartii va avea loc astazi, ora 11.00, la sala Mitita Constantinescu a Bancii Nationale a Romaniei din strada Doamnei.
La eveniment participa guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, academician Mugur Isarescu, si personalitati ale lumii tehnice si culturale: Liviu Ciulei, Ana Blandiana, Ion Caramitru, Marcel Iures, presedintele Uniunii Arhitectilor, arhitect Petre Derer, presedintele Ordinului Arhitectilor, Serban Sturdza, rectori si profesori, tineri specialisti etc.
"Astazi, cand Romania este in suferinta la capitolul performanta, nu pot sa ne faca decat bine intoarcerile in trecut ale profesorului Noica, de unde aduce dovezi ca boala de care inca suferim nu este nici pe departe ereditara. Dimpotriva, avem un filon sanatos. In plus, de-a lungul timpurilor, dar cu deosebire in zorii capitalismului, romanii si-au afirmat si capacitatea de a valorifica acest filon sanatos in folosul tarii”. Academician Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă