Membrii Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din judetul Neamt s-au intalnit sambata seara la balul care a devenit traditional, fiind acum la a sasea editie, dupa o perioada de intrerupere.
Împreuna cu sotiile si unii prieteni, s-au adunat la petrecere vreo 300 de oameni. Cum era de asteptat, balul a fost deschis de “Corul vanatorilor”, cantat de George Cojocarescu din Bacau. Alaturi de acesta, a insotit petrecerea cu cantecele sale Viorica Macovei din Suceava. Meniul preparat de bucatari, in intelegere cu organizatorii, a fost bazat pe vanat, fiind gatite trei caprioare, un mistret si mult salau. Animalele, vanate chiar de meseni, au fost platite din contributia adunata din vreme de la participanti.
Petrecaretii s-au delectat cu preparate traditionale de casa, cum ar fi chisca, toba, carnati afumati din vanat, pastrama de vanat, telemea de oi, dar si cu retete mai moderne, precum medalion de caprioara si mistret, papiote de pasare, friptura de vanat cu sos de fructe de padure si portocale, file de salau parizian. “Mie personal mi-au placut cel mai mult pastrama de vanat, medalionul vanatoresc si carnaciorii din vanat”, ne-a precizat Toader Roca, seful AJVPS Neamt. Într-un colt al restaurantului a fost creata o sceneta care reproducea, in miniatura, padurea, cu brazi si alti arbori, frunze, muschi si cioate. Un lighean camuflat era lacul, pe care pluteau rate folosite de vanatori ca momeala.
Atractia cea mai mare a scenetei era data de premiile puse in joc pentru tombola: mistretul, caprioara, 26 de fazani si numeroase rate, toate intregi, dar eviscerate. Premiul I al tombolei a fost mistretul, iar premiul al II-lea – caprioara, celelalte animale fiind castigate ca premiu al III-lea si ca mentiuni.
Alaturi de animalele vanate, au fost date ca premii numeroase accesorii pentru vanat si pescuit. “Balul a fost un bun prilej de a se intalni vanatorii, pescarii si sotiile lor, sa se cunoasca, sa schimbe impresii si, de ce nu, sa afle ce minciuni spun sotii lor cand vin de la vanatoare sau de la pescuit”, a mai spus Toader Roca. Cum nu au lipsit rachiul fiert si vinul, amandoua aduse de la Bucium, petrecerea, inceputa pe la ora 18, a tinut pana spre dimineata.