8.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialBăiat de 12 ani, la spital în stare gravă după ce a...

Băiat de 12 ani, la spital în stare gravă după ce a fost muşcat de patru câini pe aproape tot corpul

Un băiat în vârstă de 12 ani, din Vaslui, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de patru câini-lupi pe o stradă din municipiu, tras în interiorul curţii unei fabrici de pâine şi muşcat apoi de animale pe aproape tot corpul, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, băiatul a fost atacat de câini pe o stradă din apropierea Parcului Copou din municipiu, fiind agăţat de câini şi tras în interiorul curţii unei fabrici de pâine, unde a fost muşcat pe aproape toată suprafaţa corpului, în special în zona capului.

Copilul a fost salvat de către un bărbat care trecea prin zonă, acesta intrând în curte şi scoţându-l pe băiat din colţii câinilor.

“Copilul a fost adus în stare de şoc psihic puternic la spital cu peste 30 de plăgi pe aproape toată suprafaţa corpului. A necesitat peste două ore să-i coasem toate plăgile, multe dintre ele la nivelul capului, feţei, gâtului şi mâinilor. Dacă bărbatul care l-a salvat pe copil nu intervenea la timp băiatul risca să fie efectiv mâncat de fiare. În momentul de faţă, starea pacientului este stabilă pe linie chirurgicală, însă a rămas cu starea de şoc şi de fiecare dată când închide ochii are senzaţia că este atacat de haita de câini. După vindecarea rănilor va trebui să luăm legătura cu un psiholog pentru a-l consilia. Din câte am înţeles, câinii care l-au atacat sunt folosiţi în loc de paznici la o fabrică de pâine din apropierea Parcului Copou din Vaslui”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Augustin Ilieş, şeful Secţiei chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului de Urgenţă Vaslui.

Medicii vasluieni au sesizat Poliţia în acest caz pentru a declanşa o anchetă în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă