3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialBacău: Persoanele afectate de alunecări de teren vor fi cazate în locuinţe...

Bacău: Persoanele afectate de alunecări de teren vor fi cazate în locuinţe modulare

Persoanele rămase fără locuinţă, ca urmare a alunecările de teren, care au avut loc în comuna Răcăciuni, județul Bacău, vor fi cazate temporar în şase locuinţe modulare, informează Mediafax.

Locuinţele au fost scoase din rezervele de stat, în urma unei hotărâri a Guvernului și urmează să fie trimise în Bacău ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlul gratuit, către familiile afectate.

Distribuirea construcțiilor ușoare din elemente modulare către populația afectată de alunecările de teren se va face de către Comitetul județean pentru situații de urgență Bacău.

Transportul acestora până la locul indicat de Prefectura din județul Bacău va fi efectuat în regim de urgență cu mijloace de transport puse la dispoziție de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

În 30 martie 2015, în statul Gâșteni, cătunul Berindești, comuna Răcăciuni – județul Bacău a avut loc o alunecare de teren, în urma căreia au fost afectate 21 de case. De asemenea, au fost evacuate 64 de persoane dintre care 39 de adulți și 25 de copii.

Comitetul județean pentru situații de urgență din județul Bacău intenționează să amenajeze o tabără de sinistrați.

Cele mai citite

Frigul lasă urme vizibile asupra părului, pielii și chiar a… dinților

În perioadele de trecere de la toamnă la iarnă, cu scăderea bruscă a temperaturii, părul, pielea, dar și dinții au de suferit. Părul Frigul...

Relația cu China

China s-a schimbat cel mai mult și a schimbat cel mai mult lumea în timpul nostru, încât acțiunile ei au repercusiuni oriunde. De aceea,...

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă