34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialãZiua limbii germane" la Institutul Goethe

ãZiua limbii germane” la Institutul Goethe

Ambasada Republicii Federale Germania si Institutul Goethe organizeaza pe 26 septembrie, intre orele 15.00 si 20.00, la Institutul Goethe din Bucuresti (Str. Henri Coanda 22) o Zi a limbii germane. Intr-o atmosfera destinsa, se poate afla totul despre invatarea limbii germane. Clubul german al oamenilor de afaceri (DWR) de la Bucuresti, precum si ãcluburile sora” de la Arad, Cluj, Sibiu si Timisoara saluta, in interesul economiei germane din Romania, toate initiativele, care faciliteaza si sprijina invatarea limbii germane.
Clubul german al oamenilor de afaceri (DWR) a fost infiintat in anul 1995, fiind o initiativa a firmelor germane din Bucuresti. Din 1999 clubul este o asociatie inregistrata si are acum circa 140 de membri. Este un for care reprezinta interesele investitorilor si firmelor germane prezente in Romania. Reuniunile lunare ale clubului pun accent pe schimburile de experienta si cunoasterea reciproca. Cu aceste ocazii se vorbeste aproape exclusiv in limba germana. Membrilor clubului li se ofera in mod regulat manifestari informative privind teme actuale, cum sunt de exemplu modificarile legilor fiscale sau problemele legate de permisele de sedere si de munca. Si aceste conferinte sau prezentari se tin preponderent in limba germana.
In momentul de fata, in Romania sunt inregistrate circa 9000 de firme cu capital german sau cu parti sociale germane. Firmele germane sau de limba germana prezinta un potential economic important in Romania, iar interesul firmelor germane fata de Romania ca loc de amplasare economica este in continua crestere. Astfel, aceste intreprinderi ofera un numar mare de locuri de munca care, partial, cer o inalta calificare. Nevoia de angajati vorbitori de limba germana creste, mai ales la nivelul de conducere, dar si in domeniul relatiilor cu clientii, de exemplu la banci si asigurari. Se pune pret pe cunostintele de limba germana, fiind de multe ori o conditie pentru angajare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă