32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAyman al-Zawahiri le cere partizanilor săi să hărţuiască SUA până la înfrângere

Ayman al-Zawahiri le cere partizanilor săi să hărţuiască SUA până la înfrângere

Liderul reţelei Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, le-a cerut partizanilor săi să hărţuiască până la înfrângere Statele Unite, o ţară „şovăitoare”, a anunţat luni centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP, relatează Mediafax.

„America este astăzi şovăitoare pentru că aţi făcut-o să vadă într-un deceniu ceea ce nu a cunoscut în toată istoria sa. Nu vă îndoiţi de înfrângerea ei”, a declarat Zawahiri într-o înregistrare video postată pe site-uri islamiste, informează SITE.

„Urmăriţi America, care l-a ucis pe imamul Mujahedinilor şi a aruncat corpul său în mare, apoi a capturat femeile şi copiii săi”, a adăugat el, făcând referire la fondatorul al-Qaida, Osama ben Laden, ucis la 2 mai de un comando american în Pakistan.

Ayman al-Zawahiri, care i-a succedat lui ben Laden la conducerea reţelei teroriste, nu a mai făcut apel la război sfânt aşa cum făcea înainte, preferând mai degrabă termenul jihad „intelectual”.

„Mişcarea musulmană în general şi mişcarea jihadistă în particular ar trebui să conducă bătălia argumentelor intelectuale, ca şi bătălia armelor”, a precizat el, făcând apel la partizanii săi să folosească mijloacele de comunicare moderne pentru a-şi duce bătălia intelectuală.

El le-a cerut islamiştilor să depună eforturi pentru a impune sharia (legea islamică) ca sursă a legislaţiei în Egipt şi Tunisia, unde sunt prevăzute alegeri înainte de sfârşitul anului, după înlăturarea de la putere, la presiunea manifestanţilor, a preşedinţilor Hosni Mubarak şi Zine El Abidine Ben Ali, care au condus cele două ţări timp de mai multe decenii.

„Sharia trebuie să guverneze şi nu să fie guvernată (…). Toate articolele din Constituţie care îi sunt contrare trebuie abrogate”, a insistat el.

Al-Qaida l-a desemnat în iunie pe Zawahiri, în vârstă de 59 de ani, să-i succeadă lui Osama ben Laden. Organizator al operaţiunilor şi principal purtător de cuvânt al reţelei al-Qaida, Zawahiri devine astfel cel mai căutat om din lume. Autorităţile americane au pus o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul lui.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă