21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialAvocat: De ce Diaconescu NU poate fi acuzat de înşelăciune

Avocat: De ce Diaconescu NU poate fi acuzat de înşelăciune

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, la Money Channel, că acţiunea prin care OPSPI a depus la Parchet o plângere împotriva lui Dan Diaconescu este lipsită de temei, iar şeful OTV şi PP-DD nu poate fi acuzat de înşelăciune, pentru că nu a fost semnat contractul de privatizare a Oltchim, informează realitatea.net

„Este ciudată acuzaţia. Poate fi vorba de tentativă de înşelăciune, fals sau uz de fals. Pentru înşelăciune trebuia să existe un contract care să fie semnat şi pe care să nu-l fi executat în mod intenţionat. Adică să închei contractul cu intenţia de la început să nu-l execuţi”, a explicat avocatul.

În plus, Gheorghe Piperea consideră că acuzaţia adusă lui Dan Diaconescu este „o prostie din punct de vedere politic”, iar procesul nu va face decât să-l prezinte pe liderul PP-DD în rolul victimei, ceea ce-i va creşte acestuia popularitatea.

„Din păcate, din punct de vedere legal, populismul nu este o infracţiune”, a mai spus avocatul Piperea.

Plângerea formulată de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) în cazul privatizării Oltchim a fost înregistrată, miercuri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au declarat pentru NewsIn reprezentaţii PICCJ.

Citeşte şi:

Ponta: PDL va fi obligat să guverneze cu Dan Diaconescu dacă USL obţine sub 50% din voturi

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă