15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialAvertisment Europol: Noi atentate de amploare ar putea avea loc în Europa

Avertisment Europol: Noi atentate de amploare ar putea avea loc în Europa

Agenţia europeană a poliţiei, Europol, avertizează că reţeaua teroristă Stat Islamic pregăteşte noi atentate cu victime multiple în spaţiul Uniunii Europene, iar principala ţintă este Franţa, potrivit cotidianului La Republica, citat de Mediafax.

Citeşte şi: UPDATE: Autorii atentatelor din Paris, prezentaţi într-o înregistrare video, difuzată de gruparea SI. Cum răspunde Francois Hollande

Într-un raport Europol se precizează că „există toate motivele să ne aşteptăm ca organizaţia teroristă Stat Islamic, islamişti inspiraţi de această organizaţie sau alt grup terorist cu raţiuni religioase să încerce să comită un nou atac în Europa, în special în Franţa, cu scopul de a genera victime multiple în rândul civililor”.

Mai mult, directorul instituţiei  Rob Wainwright a declarat că gruparea are „capacitatea de a comite atentate de amploare”.

Citeşte şi:  Malaezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană, vizată de ameninţările grupării SI

Reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în Siria, Irak, Libia, Egipt şi Afganistan, a revendicat atacurile teroriste comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă