21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAvertisment din Occident. Valul de REFUGIAŢI din BULGARIA poate ajunge în ROMÂNIA

Avertisment din Occident. Valul de REFUGIAŢI din BULGARIA poate ajunge în ROMÂNIA

Refugiaţii din Orientul Mijlociu, care ajung în Bulgaria, ar putea fi “redirecţionaţi” de autorităţile de la Sofia spre România.

Acest avertisment este inclus într-o analiză plasată pe site-ul  http://www.euinside.eu,  comentariu preluat de agenţia bulgară de ştiri Novinite.

“Ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, considerat a fi un euro – sceptic, consideră ruşinos faptul că un stat membru UE este tranzitat fără probleme de mii de refugiaţi veniţi din afara UE. Şeful diplomaţiei austriece a făcut aluzie la Grecia. Dar consideraţii similare se pot face şi despre Bulgaria şi Ungaria, care ar putea scăpa de refugiaţi redirecţionându-i spre alte state membre UE, cum ar fi Croaţia şi România”, relevă analiza EU INSIDE.

Logica unei asemenea reorientări a fluxului migrator ar fi aceea că, în prezent, refugiaţii trec din Bulgaria în Serbia şi de acolo în Ungaria, având ca destinaţie finală vestul Europei. Dar în loc să traverseze Serbia, stat din afara UE, deci cu proceduri de frontieră teoretic mai dure, refugiaţii ar putea ajunge din Bulgaria spre Ungaria prin traversarea României, toate aceste trei state fiind membre UE.

Până acum, oficialii de la Bucureşti nu au anunţat concret ce măsuri au în vedere pentru a stăvili sau pentru a prelua un eventual flux de refugiaţi.

În schimb, vicepremierul şi ministrul de Externe al Croaţiei, doamna Vesna Pusić, a declarat pentru EU INSIDE că ridicarea de garduri în calea refugiaţilor, la frontiera anumitor ţări, nu reprezintă “nimic bun”. Ministrul de Externe a subliniat că Croaţia nu va construi un asemenea zid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă