21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecial"Avatar": incasari de 27 de milioane de dolari in prima zi de...

„Avatar”: incasari de 27 de milioane de dolari in prima zi de proiectii in SUA

Filmul "Avatar", cel mai recent SF regizat de James Cameron, realizat in format 3D, a obtinut incasari de 27 de milioane de dolari in prima zi de proiectii in cinematografele din Statele Unite si Canada, informeaza variety.com, potrivit Mediafax.

Lansat la aproape 12 ani de la "Titanic", regizat tot de James Cameron, filmul "Avatar" a rulat, incepand de vineri, in 3.452 de sali de cinematograf din America de Nord.

Prima zi de proiectii a filmului "Avatar" reprezinta un record pentru studiourile 20th Century Fox in clasamentul lansarilor din decembrie. Precedentul record al companiei Fox a fost "Epoca de Gheata 2: Dezghetul", lansat in decembrie 2006, care a generat incasari de 21,8 milioane de dolari.

In clasamentul celor mai profitabile lansari din luna decembrie, "Avatar" s-a situat in urma filmului SF "Legenda vie/ I Am Legend", cu Will Smith in rolul principal, lansat in 2007, care a avut incasari de 30,1 milioane de dolari in prima zi de proiectii. Recordul absolut este detinut de "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", lansat in decembrie 2003, cu incasari de 34,5 milioane de dolari.

Specialistii considera, insa, ca incasarile totale obtinute de "Avatar" in acest weekend ar putea fi afectate de furtuna de zapada care a afectat coasta de est a Statelor Unite.

Cu un buget estimat de 300 – 500 de milioane de dolari – deocamdata nicio cifra oficiala nu a fost comunicata -, cel mai recent film SF regizat de James Cameron a devenit cel mai scump lungmetraj din toate timpurile, fiind, totodata, filmul care a impins cel mai departe limitele tehnicilor de "performance capture" (digitalizare a jocului actorilor) si a tehnicilor 3D in cinematografie.

James Cameron este regizorul lungmetrajului "Titanic", film premiat cu 11 Oscaruri, care a avut incasari de 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial – cele mai mari incasari din istoria cinematografiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă