-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăSpecialAutostrada Sibiu-Orăștie, ÎNCHISĂ pentru REPARAȚII, după doar 10 luni de la inaugurare

Autostrada Sibiu-Orăștie, ÎNCHISĂ pentru REPARAȚII, după doar 10 luni de la inaugurare

Autostrada Orăștie-Sibiu, parte din A1, va fi închisă de lunea viitoare, timp de o lună și jumătate, pentru lucrări de reparație, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. 

Citește și: Pericol pentru șoferi pe autostrada Sibiu-Orăștie

Astfel, între Nodul rutier Sălişte(km 270+020) și Nodul rutier Cunţa(km 292+455), traficul va fi restricționat în totalitate. 

”Precizăm că instituirea acestei restricții este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect). În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului”, se arată în comunicatul CNADNR. 

Autostrada Sibiu-Orăştie are 82 de kilometri, iar degradarea a fost constatată la kilometrul 60+600. Totuși, CNADNR a precizat că nu s-a produs  din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor.

”Menționăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013”, se arată în comunicatul citat. 

Citește și: Mândria infrastructurii româneşti, viaductul Aciliu, a crăpat

În perioada de restricție totală, traficul se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa. 

Șantierul pentru construcția  tronsonului de autostradă dintre Orăștie și Sibiu, în lungime de aproape 82 de kilometri, a fost demarat la mijlocul lunii noiembrie din 2011.  Tronsonul a fost inaugurat la 14 noiembrie 2014 de premierul Victor Ponta și de ministrul Transporturilor de atunci, Ioan Rus. 

Citește și: Notă de plată pentru autostrada electorală Ponta-Rus: Deşi este în garanţie, lotul 3 din Sibiu Orăştie este reparat pe bani publici

 

Cele mai citite

Un soldat a împușcat cinci militari într-o fabrică de armament din Ucraina

Un soldat al Gărzii Naționale ucrainene a împușcat agenții de securitate într-o fabrică militară din Ucraina. Motivele pentru care a recurs la acest gest...

Ministrul apărării al Franței vine să ne impună fregatele de război

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a venit la București pentru a face lobby pentru Naval Group, companie care a pierdut recent 80 de...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...
Ultima oră
Pe aceeași temă