26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialAutostrada Bucuresti-Ploiesti ramane cu doua benzi

Autostrada Bucuresti-Ploiesti ramane cu doua benzi

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a suspendat licitatia pentru largirea la trei benzi a celui de-al doilea tronson al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, "din motive tehnice si legislative", a declarat, joi, ministrul de resort, Radu Berceanu, citat de Mediafax.

"Nu s-a gandit toata lumea la toate problemele de ordin legislativ si tehnic. De exemplu acolo era o problema de acces la autostrada – daca ar fi castigat altii, astia vechi (constructorii care lucreaza la primele doua benzi, n.r.) nu i-ar fi lasat sa foloseasca drumurile de aces, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa sara peste autostrada ca sa ajunga la aliniamentul unde trebuie sa lucreze, lucru imposibil", a spus Berceanu.

El a adaugat ca a solicitat un punct de vedere asupra licitatiei Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Potrivit lui Berceanu, in Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania exista "doua scoli de gandire".

"Sunt unii care spun ca in legea achizitiilor publice scrie ca se poate da licitatia prin incredintare directa, dar din motive tehnice nu se poate, si altii care spun ca pe perioada asta de mare intensitate in care toata lumea vrea sa il omoare mediatic pe celalalt, se va face o comisie de analiza imediat", a adaugat ministrul.

El a spus ca decizia predecesorului sau, liberalul Ludovic Orban, de a extinde la trei benzi prima portiune a autostrazii a fost "nejustificata"

"Domnul specialist in cheltuirea banului public le-a dat italienilor prin incredintare directa, iar eu in partea astalalta am spus faceti licitatie", a spus Berceanu referindu-se la Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă