0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialAutorul jafului de la Piraeus Bank din Nerva Traian a fost arestat...

Autorul jafului de la Piraeus Bank din Nerva Traian a fost arestat preventiv

Autorul jafului din 3 mai, de la sucursala Nerva Traian a Piraeus Bank, a fost arestat preventiv, marţi, pentru 29 de zile, prin decizia Judecătoriei Sectorului 3, după ce, în urma audierilor de la Poliţie, de luni, a recunoscut fapta, au declarat pentru NewsIn oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, Răzvan Petru, în vârstă de 30 de ani, din localitatea ilfoveană Vidra, a fost identificat pe baza unei hărtii care i-a căzut din buzunare în timpul jafului de la Piraeus Bank. Bărbatul a fost chemat luni la audieri la Poliţie, unde în final a recunoscut că este autorul jafului.

Răzvan Petru le-a spus poliţiştilor că banii au fost furaţi pentru a plăti restanţe la credite şi datorii către prieteni de-ai săi. De asemenea, potrivit surselor citate, jaful a durat în total 42 de secunde, iar Petru a recunoscut, în faţa anchetatorilor, că a ales respectiva sucursală bancară pentru că nu avea pază umană. Altfel, la nivelul Capitalei, sunt 293 de filiale bancare fără pază umană.

În urma investigaţiilor făcute de poliţişti, a reieşit că, după comiterea jafului, bărbatul a ars hainele pe care le-a purtat, iar briceagul cu care a ameninţat-o pe casiera băncii l-a aruncat în ziua în care a fost chemat la audieri, în drum spre secţia de poliţie.

Totodată, potrivit aceloraşi surse, din cei 5.100 de lei şi 1.300 de euro luaţi din bancă, poliţiştii au reuşit să recupereze 700 de lei şi 200 de euro, pe care bărbatul îi ascunsese în plafoniera unei maşini.

Poliţiştii l-au reţinut, luni, pe principalul suspect în cazul jafului din 3 mai de la sucursala de la Nerva Traian a Piraeus Bank, bărbatul, originar din Ilfov, fiind în prezent audiat de poliţiştii de la Secţia 11 din Capitală.

Prejudiciul produs la sucursala Piraeus Bank situată în zona Nerva Traian din sectorul 3 al Capitalei, care a fost jefuită luni, se ridică la 5.100 de lei şi 1.300 de euro. Sucursala băncii elene a fost jefuită de un bărbat care a ameninţat-o pe una dintre casiere cu un cuţit şi a obligat-o pe alta să-i aducă banii.

Suspectul avea o glugă pe cap şi o mască medicinală pe faţă. Jaful s-a consumat în mai puţin de un minut, iar butonul de panică a fost accesat de casiere, după ce agresorul a plecat din sediul unităţii bancare. Banca are camere de supraveghere, ale cărei imagini vor fi examinate, însă nu are şi pază umană.

Altfel, banca Piraeus şi Poliţia Capitalei sunt în litigiu. Reprezentanţii băncii contestă în instanţă o amendă pe care oamenii legii le-au aplicat-o pentru măsuri de securitate superficiale în cazul unui bancomat al băncii.

Cele mai citite

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....
Ultima oră
Pe aceeași temă