25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAutorităţile române, îndemnate să fie mai vigilente în urma masacrului de la...

Autorităţile române, îndemnate să fie mai vigilente în urma masacrului de la Nisa

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă le-a transmis prefecţilor şi şefilor structurilor de poliţie, pompieri şi jandarmi din ţară, în sistem videoconferinţă, să facă analize de risc pentru manifestările publice organizate în următoarea perioadă, să sporească vigilenţa şi să nu intervină rutina.

“Plecând de la ultimele evenimente care au avut loc în Franţa, şi având în vedere că suntem în plin sezon estival cu foarte multe manifestări cu participarea unui public numeros, vă cer să trataţi cu toată atenţia aceste misiuni, să nu intervină rutina şi să puneţi în aplicare prevederile planului de acţiuni privind creşterea nivelului de siguranţă pe perioada de vacanţă. Pentru fiecare astfel de misiuni vă cer să faceţi analize de risc şi să luaţi măsurile care se impun„ le-a transmit ministrul Petre Tobă structurilor din teritoriu.

Tobă le-a transmis, vineri, scrisori de condoleanţe ministrului de interne francez şi Ambasadorului Franţei la Bucureşti, exprimând solidaritatea cu poporul francez şi disponibilitatea MAI de a acorda sprijin colegilor din Franţa, dacă va fi nevoie. Mesajul ministrului vine atât în contextul atentatului de la Nisa cât şi având în vedere că urmează o perioadă foarte încărcată de manifestări publice precum concerte şi evenimente sportive.

MAI are pregătiţi de intervenţie aproape 7.000 de pompieri şi poliţişti în întreaga ţară. Situaţia din ţară va fi monitorizată permanent de Centrul Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează în regim 24 de ore din 24, în sediul MAI, transmite News.ro. Declaraţia lui Tobă vine în contextul atentatului din oraşul francez Nisa unde un cetăţean franco-tunisian a intrat cu un camion închiriat în mulţimea strânsă pe Promenade des Anglais la scurt timp după focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Republicii. În urma atentatului, 84 de persoane au murit iar alte peste 100, între care doi români, au fost rănite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă