-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialAutorităţile italiene anchetează ipoteza unui atac rasist în cazul românului ucis în...

Autorităţile italiene anchetează ipoteza unui atac rasist în cazul românului ucis în Sicilia

Anchetatorii italieni privilegiază ipoteza unui atac rasist care a vizat barăci ale romilor, în ancheta privind asasinarea unui român în vârstă de 20 de ani în Sicilia, informează Mediafax.

Românul Petre Ciurar, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis în localitatea siciliană Barcellona Pozzo di Gotto.

Românul de etnie romă a fost vizat de trei focuri de armă în timp ce intra în baraca în care locuia cu familia, în apropierea gării din Barcellona Pozzo di Gotto.

Potrivit carabinierilor, românul – care se ocupa cu vânzarea de brichete la semafoare – a fost împuşcat după o altercaţie cu un italian. Se afla de doar câteva zile în localitate şi locuia împreună cu o româncă, având un copil de nouă luni.

Potrivit carabinierilor şi procurorului Francesco Massara, focurile de armă au fost trase de un individ care se deplasa pe un scuter împreună cu un complice. Cei doi suspecţi au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de autorităţile italiene. Martore la incident au fost trei românce care locuiesc într-o baracă alăturată şi care sunt interogate de autorităţile italiene.

“Principala ipoteză este o crimă cu tentă rasistă, deşi nu excludem alte variante”, a declarat şeful Parchetului din Barcellona Pozzo di Gotto, Salvatore De Luca.

Cele mai citite

CSO Voluntari, în „sferturile” Cupei Challenge

Formația feminină de volei CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a surclasat echipa sârbă ZOK Ub...
Ultima oră
Pe aceeași temă