7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialAura Vasile spune că e cercetată pentru mită electorală, dar acuzaţiile nu...

Aura Vasile spune că e cercetată pentru mită electorală, dar acuzaţiile nu sunt fundamentate

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat joi pentru NewsIn că este cercetată de Parchet pentru dare de mită electorală în secţiile de vot de la alegerile prezindenţiale, împreună cu liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, însă acuzaţiile sunt nefondate.

Aura Vasile a declarat că a primit prima citaţie de la Parchet pe 8 martie, la grupul parlamentar PSD, în care i se aducea la cunoştinţă că este învinuită pentru mită electorală la alegerile prezidenţiale şi s-a prezentat a doua zi în faţa procurorului.

“Mi-a spus procurorul că am o plângere în care se spune că am umblat în ziua de vot prin secţiile de votare şi că am mituit alegătorii. I-am spus domnului procuror că am intrat şi la turul I şi la turul II într-o singură secţie de vot, secţia unde eu am votat, după care în jurul orei 8.00 – 8.30 am intrat în sediul PSD Bucureşti, de unde am plecat a doua zi în jurul orei 11.00 – 12.00. Pentru că eram după intervenţia chirurgicală şi se presupune că încă mai era anestezic mi-a spus că mă mai cheamă o dată pentru ca ceea ce i-am spus să scriu pe hârtie”, a explicat Aura Vasile, precizând că Marian Vanghelie este anchetat pentru aceeaşi acuzaţie.

Întrebată cine a făcut plângerea penală împotriva sa, deputatul PSD a spus că nu ştie. ” Nu ştiu, dar după cum şi noi am făcut (plângeri penale, n.r.), şi alţii au făcut, dar noi probabil că suntem mai spectaculoşi”, a mai comentat Aura Vasile, precizând că este chestiune “normală” ca procurorul să facă audieri înainte de a închide dosarul.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, spune că este cercetat pentru mită electorală. “Pentru dare de mită, nişte procese, sunt mai multe, am vreo şapte, opt pe rol. Înţeleg că sunt nişte reclamaţii că mă deplasam în jurul secţiilor de votare din Bucureşti şi că aş fi putut să împart bani”, a declarat el, la ieşirea de la Parchet.

Întrebat dacă îi e teamă de anchetă, pesedistul a spus că lui nu-i este frică “decât de Dumnezeu”. La întrebarea dacă a dat mită electorală sau ştie pe cineva care a făcut această faptă, Vanghelie a răspuns ironic: “Nu-mi amintesc ca preşedintele Traian Băsescu să fi dat mită”.

Procurorii Parchetului General i-au audiat joi pe Aura Vasile şi Marian Vanghelie într-un dosar privind infracţiuni electorale.

Cele mai citite

Decizia anunțată de Guvern în privința pilonului II de pensie. Ciolacu, replică pentru USR

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul nu intenţionează să supraimpoziteze Pilonul II de pensii şi i-a acuzat pe cei de la USR că...

Comisia juridică din Senat, pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Comisia juridică a Senatului a acordat, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier...

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă