11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Au inceput „formalitatile” pentru Euro 2008!

Nationala Romaniei a pierdut aproape toate sansele de a mai ajunge la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2006 – doar o minune ar mai duce selectionata tricolora in Germania – si selectionerul Victor Piturca a anuntat public faptul ca, pentru el, a inceput „reconstructia” (nu intinerirea) echipei reprezentative in vederea atacarii cu sanse a preliminariilor Euro 2008, competitie al carei turneu final va avea loc in Austria si Elvetia.

Coincidenta sau nu, ieri, site-ul de internet al forului european, UEFA, a prezentat un amplu material despre Euro 2008. Organizatorii au declansat deja „formalitatile”, iar primul lucru pe care l-au lansat pe piata, la Palatul Hofburg din Viena, a fost logo-ul competitiei. Data aleasa nu a fost intamplatoare, pentru ca exact peste trei ani este programata festivitatea de deschidere a turneului final.
16 echipe, inclusiv cele doua ale tarilor organizatoare, vor lua parte la turneul final al celei de-a 13-a editii europene ce va avea finala tot la Viena, pe celebra arena „Ernst Happel”.

Opt orase vor fi gazdele competitiei

Austria si Elvetia vor „veni” fiecare cu cate patru orase pentru a organiza competitia.
Orasele care vor gazdui Euro 2008 in Austria sunt Innsbruck (stadionul Tivoli, 30.000 de locuri, gazduieste trei meciuri in grupe), Klagenfurt (Waidmannsdorf, 30.000 de locuri, trei meciuri in grupe), Salzburg (Wals-Siezenheim, 32.700 de locuri, trei meciuri in grupe) si Viena (Ernst Happel, 50.000 de locuri, sapte meciuri, inclusiv o semifinala si finala).
Cealalta tara organizatoare, Elvetia, vine cu Basel (stadionul St. Jakob Park, 42.500 de locuri, sase meciuri, inclusiv cel de deschidere si o semifinala), Berna (Stade de Suisse Wankdorf, 32.000 de locuri, trei meciuri din grupe), Geneva (Stade de Geneve, 31.500 de locuri, trei meciuri din grupe) si Zurich (Letzigrund Stadion, 31.500 de locuri, trei meciuri din grupe).

Aflam adversarii in ianuarie 2006

Calificarile pentru turneul final vor incepe in toamna lui 2006. Tragerea la sorti a grupelor de calificare va avea loc insa in ianuarie anul viitor, pe 27, la Montreux, in Elvetia. Pentru echipa Romaniei este foarte important sa termine preliminariile CM 2006 macar pe pozitia a treia, pentru a nu ajunge la tragerea la sorti in a patra urna valorica! De aceea, meciurile de calificare ce urmeaza, chiar daca nu ne aduc un loc la CM, trebuie sa ne mentina pe a treia treapta a grupei.

135 de milioane pentru implementare

O companie speciala a fost infiintata, avand pe mana un buget de 135 de milioane de euro pentru a implementa organizarea turneului final din 2008 in cele doua tari organizatoare. Circa 400 de persoane vor lucra pentru administrarea competitiei, nu mai putin de 230 urmand a se ocupa direct de „fata” stadioanelor.

Ultima oră
Pe aceeași temă