5.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăSpecialAtenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia

Atenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia

Prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă, în Slovenia, astfel că vor fi ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul ale țării, la frontierele cu Austria, Croaţia şi Italia, precum şi pe litoralul Mării Adriatice, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-o atenționare de călătorie.

Circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncţionalităţi din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului, potrivit unui comunicat de presă.

Circulaţia rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2 – E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2 – E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2 – E61, între Ljubljana şi Kranj, precum şi pe  autostrada A1 – E61/ 70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste), precizează sursa citată. 

Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulaţie din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Ljubelj şi Korensko şi drumul Mojstrana – Vrata, se mai arată în comunicat. 

Astfel, MAE le recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze cu privire la condițiile de călătorie, restricțiile existente și să respecte alertele meteorologice emise de autoritățile slovene. Totodată, mașinile trebuie să fie echipate corespunzător pentru condiții de ninsoare.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop (24 h/ 7 zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de internet www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional). 

Cele mai citite

Polonia începe să definească politicile guvernamentale pe piața energiei electrice

Guvernul din Polonia a început să definească regulile și rolurile părților interesate de pe piața energiei electrice. Totul pe măsură ce UE încearcă să...

Bilanț Covid, 1 decembrie. A scăzut numărul deceselor

Bilanț covid 1 decembrie. Au fost înregistrate 1.141 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 89 decese, dintre care 10...

Un jucător de rugby de la CSM Baia Mare, posibil infectat cu Omicron

Un jucător de rugby din Baia Mare ar putea fi prima persoană din România confirmată cu tulpina nouă a Covid-19, Omicron. În urma rezultatelor probelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă