27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAtenţionare de călătorie: În Franţa continuă tensiunile sociale, deci şi problemele în...

Atenţionare de călătorie: În Franţa continuă tensiunile sociale, deci şi problemele în alimentarea cu combustibil, transport public şi aerian

Principalul sindicat din Franţa a anunţat continuarea mişcărilor sociale pe întreg teritoriul acestei ţări, pe fondul noului proiect al Legii Muncii, informează Ministerul român al Afacerilor Externe într-o atenţionare de călătorie emisă marţi, preluată de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, continuă să fie afectată aprovizionarea combustibililor, multe dintre rafinării fiind în grevă, la fel ca şi angajaţii centralelor nucleare. 
„Începând din seara zilei de 31 mai 2016, sindicatele L’Unsa, CFDT, CGT şi SUD Rail au depus preaviz de grevă pe perioadă nedeterminată. Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate, precizându-se că din data de 2 iunie, CGT (sindicatul regiei de transport parizian) a lansat un apel la grevă pe termen nedeterminat, astfel că, în Paris şi în Ile de France, transportul în comun va fi afectat”, precizează MAE. 

Cu privire la implicaţiile greviste ale Aviaţiei Civile, în domeniul transportului aerian, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că zborurile/ cursele aeriene vor fi perturbate în perioada de week-end, de vineri, 3 iunie, până duminică, 5 iunie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă