9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialAtenție la Balena Roșie! | OPINIE

Atenție la Balena Roșie! | OPINIE

Noua spaimă națio­nală se numește Balena Albastră. Nu este un mamifer marin, ci un joc bolnav. Unul care se încheie prin sinuciderea nefericiților incapabili să detecteze pericolul.

Jocul vine din Rusia, unde a produs deja zeci de victime. În România a fost mai degrabă ignorat, până când primărița Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele, l-a transformat în vedetă națională. Firea a dat alarma în școlile din București, deși la nivelul Capitalei nu fusese semnalat niciun caz, pescarii de pe Dâmbovița nu zăriseră nicio balenă albastră.

Urmare a acțiunii populiste a primăriței, copios mediatizată de televiziunile propagandei roșii („Îți mulțumim, Gabriela Firea, că ne salvezi de Balena Albastră!“), zeci de mii de copii au aflat că există acel joc sinucigaș. S-ar putea ca unora dintre ei să li se pară chiar interesant. Dar Firea-care-aduce-spaima va vâna, atunci, în alte ape tulburi.

Prima coincidență: Aleksandr Dughin, ideologul răpănos al lui Putin, a vorbit miercuri despre destinul euro-asiatic al României chiar într-o clădire a Primăriei Ca­pitalei – celebra Sală Dalles.

A doua coincidență: chiar în ziua desantului lui Dughin la București, Balena Albastră a făcut o primă victimă în România – o elevă de 15 ani, care s-a aruncat de pe un bloc din Sibiu.

Să recapitulăm: Balena Albastră, care e lansată în Rusia, ajunge în România odată cu Dughin, omul lui Putin; Du­ghin își strigă obrăzniciile geopolitice într-o sală a Primăriei lui Firea; Firea tocmai ajutase Balena Albastră să dea din coadă prin școlile din București, făcând valuri – de ce nu? – până la Sibiu.

Poate că sunt doar coincidențe. Poate… Însă există o realitate mult mai dură, care nu poate fi explicată prin coincidențe. Și anume, faptul că în România își face de cap, de 73 de ani, Balena Roșie, care e mult mai periculoasă decât Balena Albastră.

Balena Roșie a fost adusă – cum altfel? – cu tancurile Armatei Roșii. A ținut România sub teroare până în decembrie 1989, interval în care a omorât sute de mii de români. Psihopată și criminală, Balena Roșie a distrus cel puțin două generații – cea a bunicilor și cea a părinților noștri.

Balena Roșie a venit de la Moscova cu mult înaintea Balenei Albastre. Ea a continuat să facă ravagii și după 1989, iar în prezent se agită să dărâme statul român și să ne scoată din Europa. De vreo trei luni izbește cu coada, în mod sălbatic, în mecanismele Justiției române; omoară de-a valma legi și instituții. În paralel, dihania produce daune ireparabile economiei și bugetului național, prin iresponsabilitatea cu care aruncă bani în stânga și-n dreapta.

Balena Roșie distruge școlile și parazitează spitalele. Planifică hoția și încurajează impostura. Controlează mass-media în proporție de peste 80% și încearcă s-o controleze 100%. Minte de îngheață apele Dunării și ale Volgăi. Folosește legile în propriul interes și împotriva românilor. Dacă e nevoie, încalcă flagrant legile și Constituția (exemple: Ordonanța 13, ordonanța primarilor traseiști, dezincri­minarea unor infracțiuni din Codul Penal, paralizarea CNA, confiscarea instituției Avocatul Poporului, acapararea totală a Consiliului de Administrație al TVR, refuzul de a valida consilierii Opoziției la Primăria Capitalei etc.).

Balena Roșie e incredibil de coruptă. Ea lucrează temeinic la distrugerea României. Dar pentru ca românii să n-o vadă în întreaga ei hidoșenie, au fost trimise la înaintare, de-a lungul anilor, alte și alte balene. Acestea s-au numit teroriștii lui Ceaușescu (în ’89), țărăniștii-care-vor-să-ne-pună-botniță-și-să-ne-afume-cu-ardei-iute (în anii ’90), Băsescu (timp de un deceniu), naziștii lui Iohannis (în 2014), tehnocrații lui Soros (în 2016).

Balena Albastră este încă un bau-bau pe care rușii și iscoadele lor dâmbovițene ni-l trimit ca să avem cu cine să ne luptăm. Atenție, vă papă Balena Albastră!, ni se spune pe televiziunile bolșevice, în timp ce Balena Roșie ne în­ghite pe ascuns.

Iată, Antena 3 îl ceartă pe procurorul general pentru că Parchetul e preocupat „prea mult“ de Ordonanța 13 și nu aruncă harponul asupra Balenei Albastre. De fapt, cu ce a greșit Augustin Lazăr? Omul a îndrăznit să declare: „Nu e cazul să se facă o agitație prea mare pe această temă. Să nu exagerăm!“.

Dar Balena Roșie are interesul să se facă agitație pe tema Balenei Albastre, ca să fie mascată cât mai bine Balena Roșie. Cum băltoaca în care ne scăldăm este tot mai mică, iar Balena Roșie tot mai mare (și mereu gestantă), cleptocrații pro-ruși au nevoie de o agitație cât mai mare. De aceea ne-au adus, pe post de sperietoare, Balena Albastră: ca să acopere ucigașa Balenă Roșie.

Cele mai citite
00:09:32

Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse, la Londra – VIDEO

Emma Răducanu a învins-o pe românca Gabriela Ruse, într-un meci demonstrativ care a avut loc la Londra. Câștigătoarea US Open a trecut de jucătoarea...

Talibanii cer ajutor umanitar pentru a trece peste iarnă

Talibanii cer ajutor umanitar internațional pentru a trece peste iarnă. Regimul de la Kabul, venit la putere în luna august printr-o intervenție armată sângeroasă,...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă