38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialAtentatul terorist de la Nisa. Carte de condoleanțe, deschisă în fața Ambasadei...

Atentatul terorist de la Nisa. Carte de condoleanțe, deschisă în fața Ambasadei Franței din Capitală

O carte de condoleanțe va fi deschisă în fața Ambasadei Franței în România, începând cu ora 13.00 și va rămâne la dispoziția publicului în următoarele zile, între orele 9.00 și 20.00, ca urmare a atacului terorist care a avut loc, joi seara, în Nisa.

Ambasada Franţei în România le mulţumeşte tuturor celor care şi-au exprimat, de ieri seară, condoleanţele şi sprijinul pentru naţiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Nisa, pe 14 iulie 2016. Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă. Au fost luate măsuri de securitate consolidate, graţie mobilizării autorităţilor române, în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România. Ambasada Franţei vrea să mulţumească în mod special autorităţilor române pentru promptitudinea reacţiei lor şi pentru disponibilitatea lor”, se precizează într-un comunicat remis redacției.

Citește și: Atentatul terorist de la Nisa. Avertizare MAE. Starea de urgență, prelungită până în octombrie

Totodată, cartea de condoleanțe va rămâne la dispoziția publicului, zilele următoare. Cetățenii își pot exprima solidaritatea cu poporul francez și online.

O carte de condoleanțe va fi de asemenea deschisă în fața Ambasadei Franței în România (strada Biserica Amzei nr. 13-15, București) începând de la ora 13.00, astăzi, vineri, 15 iulie 2015. În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziția publicului între orele 9.00 și 20.00. Un Registru de condoleanţe online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Franţei unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorităţi române, misiuni diplomatice şi numeroşi cetăţeni. Persoanele care doresc acest lucru îşi pot trimite mesajele pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr. Mesajele lor vor fi făcute publice ulterior”, a precizat Ambasada Franței în România.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atentatul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor români. Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul înfiorător. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian.

În urma atacului, Franța va prelungi, cu trei luni, starea de urgență. Totodată, zilele de 16, 17 și 18 iulie au fost decretate zile de doliu național.

Cele mai citite

Trump nu mai poate fi oprit

L-au acuzat de relele pământului! I-au creat identitatea de Nomak, monstrul din filmul lui Guillermo del Toro, care-și devoră semenii, sfântă imbecilitate. Au inventat...
Ultima oră
Pe aceeași temă