6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialAtentatul din trenul Thalys. Dezvăluirile eroilor care au oprit un masacru

Atentatul din trenul Thalys. Dezvăluirile eroilor care au oprit un masacru

Bărbaţii care au reuşit să îl imobilizeze pe tânărul ce părea că voia să comită un masacru, vineri, într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, au povestit cum au reuşit să reacţioneze atât de rapid, relatează Mediafax

Astfel, Anthony Sadler, un student care călătorea împreună cu prietenii săi Alex Skarlatos, în vârstă de 22 de ani, şi Spencer Stone – ambii militari americani, cu care s-a întâlnit în vacanţă în Europa, a explicat că totul s-a petrecut foarte rapid. 

Citeşte şi: Anchetă în Belgia, după atacul dintr-un tren francez

“Am auzit un foc de armă şi un geam spart”, a declarat Skarlatos, un membru al Gărzii Naţionale a statului Oregon, care a revenit de curând dintr-o misiune în Afganistan. “Am văzut un bărbat intrând în vagon cu un Kalaşnikov”, continuă el.

Chris Norman, un consultant britanic în vârstă de 62 de ani, care călătorea în acelaşi vagon, a declarat că ei au “văzut un tip (înarmat) cu un AK-47. Alex i-a spus lui Spencer «Du-te şi pune mâna pe el». Tipul a scos un cutter şi l-a tăiat pe Spencer pe gât, la spate, şi practic i-a tăiat degetul mare. Spencer l-a ţinut, iar până la urmă l-am imobilizat. Era inconştient. L-am legat”, spune el.

“Spencer a venit în fugă vreo zece metri până la tip. Am început să-l lovim în cap până când s-a prăbuşit”, povesteşte la rândul său Skarlatos.

În imagini filmate cu un telefon mobil în tren şi difuzate de mai multe posturi de televiziune, apare suspectul – un tânăr slab, purtând pantaloni albi, în bustul gol, ţintuit jos, pe burtă, cu mâinile legate la spate. O puşcă de tip Kalaşnikov este rezemată de un scaun, iar pe un geam, în vagon, se vede sânge.

Citeşte şi: FOTO. Focuri de armă într-un tren din Franţa. Actorul Jean-Hugues Anglade, printre răniţi

Suspectul – care potrivit primelor elemente ale anchetei este marocan sau de origine marocană şi care ar avea vârsta de 26 de ani – nu a spus nimic şi “părea uluit”, a declarat Anthony Sadler.

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

“Vor fi vești rele din Ucraina”, avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează comunitatea statelor occidentale că "vor fi vești rele din Ucraina". Liderul NATO a transmis acest mesaj într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă