31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialAtentatul de la Nisa. Șeful comisiei SRI: Teroriștii nu cunosc nici o...

Atentatul de la Nisa. Șeful comisiei SRI: Teroriștii nu cunosc nici o limită

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Georgian Pop, s-a declarat „profund șocat” de atacul de joi seara, din Nisa, în urma cărora 84 de persoane au murit. Astfel, el a precizat că este responsabilitatea politicienilor din întreaga Europă şi spaţiul Nord Atlantic ia măsuri sporite pentru prevenirea a astfel de tragedii, informează Agerpres.

„Sunt profund şocat de cumplitul atentat de la Nisa. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi poporului francez. Am constatat cu mâhnire că teroriştii nu cunosc nicio limită. Ei sunt capabili să transforme orice lucru într-o armă, ca acest camion folosit cu cruzime pentru a ucide”, a precizat Georgian Pop, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Sunt și doi români răniți. Autorul atacului, IDENTIFICAT. Doliu național în următoarele trei zile

Totodată, Pop a susținut că este nevoie de adoptarea unei legislații în domeniul securității. „Repet ceea ce spun de mult timp – e responsabilitatea noastră, a politicienilor din întreaga Europă şi spaţiul Nord Atlantic, să adaptăm legislaţia în domeniul securităţii şi să întărim instituţiile pentru a preveni asemenea tragedii”, a adăugat el.

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian. În urma atacului, Franța va prelungi, cu trei luni, starea de urgență. Totodată, zilele de 16, 17 și 18 iulie au fost decretate zile de doliu național.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atentatul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor români. Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul înfiorător. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu

Autorul atacului este un cetățean franco-tunisian de 31 de ani, care înainte să fie împușcat de polițiști ar fi strigat „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare!”).

Sângerosul atac a stârnit numeroase reacții internaționale. Astfel, lideri globali precum Barack Obama, Angela Merkel, Theresa May, cât și liderii români, printre care Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au condamnat, în termeni duri, atentatul terorist.

Citește și: Liderii internaționali, oripilați de atacul terorist de la Nisa. Donald Trump: E din ce în ce mai rău

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă