13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris. Mesajul CUTREMURĂTOR al unui văduv pentru terorişti: Nu vă...

Atentatele din Paris. Mesajul CUTREMURĂTOR al unui văduv pentru terorişti: Nu vă dăruiesc ura mea

Un francez care şi-a pierdut soţia în atacul de la sala de concerte Bataclan, Antoine Leiris, a publicat pe Facebook un mesaj tulburător, adresat teroriştilor. El le-a transmis că nu îi va urî niciodată şi că îl va învăţa pe fiul lui, în vârstă de 17 luni, să le aducă întotdeauna afrontul de a trăi liber şi fericit.

„Vineri seara, aţi furat viaţa unei fiinţe excepţionale. Iubirea vieţii mele, mama fiului meu, dar nu veţi avea ura mea. Nu ştiu cine sunteţi şi nici nu vreau să aflu, sunteţi suflete moarte. Dacă acel Dumnezeu pentru care voi ucideţi orbeşte ne-a făcut după asemănarea lui, fiecare glonte tras în soţia mea a făcut o rană în inima lui. Prin urmare, nu vă voi face cadou ura mea. Să vă răspund cu ură şi mânie ar însemna să cedez aceleiaşi ignoranţe care v-a transformat în ceea ce sunteţi. Voi vreţi să mă tem şi să îmi sacrific libertatea pentru siguranţă. Aţi pierdut”, a scris Leiris.

Francezul a mai scris, de asemenea, că şi-a văzut soţia după nopţi şi zile de aşteptare şi că le recunoaşte terooriştilor victoria de a-i fi provocat o durere greu de suportat.

„Era la fel de frumoasă ca atunci când a plecat acest vineri seara, la fel de frumoasă ca atunci când m-am îndrăgostit de ea, în urmă cu mai mult de 12 ani. Sigur, sunt devastat, vă recunosc această victorie, dar asta nu va dura mult. Ştiu că ea ne va însoţi în fiecare zi şi că ne vom reîntâlni în acel paradis al sufletelor libere, în care voi nu veţi avea acces niciodată”, a scris Antoine Leiris.

În finalul mesajului, Leiris a scris că fiul lui le va face teroriştilor afrontul de a fi liber şi fericit întotdeauna. „Suntem doi, fiul meu şi cu mine, dar suntem mai puternici decât toată lumea. Nu mai am timp pentru voi, fiul meu îşi încheie siesta. Are abia 17 luni, va mânca la fel ca în fiecare zi, apoi vom merge să ne jucăm la fel ca întotdeauna şi toată viaţa lui vă va face afrontul de a fi liber şi fericit. Pentru că nu, nu veţi avea nici ura lui”, a scris el.

Antoine Leiris şi-a pierdut soţia în atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, vineri seara, când trei terorişti au ucis 89 de persoane.

O serie de șase atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți. Președintele Francois Hollande a decretat stare de urgență în toata Franța, iar țara a ținut trei zile de doliu.  

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă