5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialATENTAT cu mașină-capcană la Kabul: Cel puțin trei persoane eu murit alte...

ATENTAT cu mașină-capcană la Kabul: Cel puțin trei persoane eu murit alte 112 au fost rănite

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte 112 rănite, vineri, într-un atentat cu mașină capcană la Kabul, informează Agerpres.

“Trei persoane au fost ucise și 112 rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătății. Wahidullah Mayar, pentru AFP.

El a spus că răniții, dintre care mulți copii, continuau să sosească în număr mare la spitalele capitalei, la aproape două ore de la explozie.

“Bilanțul riscă să crească”, a avertizat el.

Explozia, produsă în jurul orei 1.00 (20.30 GMT joi) într-un cartier din sud-estul orașului, se datorează “unei mașini capcană”, potrivit generalului Mohammed Ayoub Salangui, viceministru de interne.

Nicio sursă nu a fost în măsură să precizeze ținta atentatului, care nu a fost revendicat imediat.

Dar rebelii talibani au lansat o serie de atacuri, joi, care au ucis nouă persoane la Kandahar (sud) și în provincia Logar, la o sută de kilometri sud de Kabul.

Acesta este primul val de atacuri majore de la desemnarea mollahului Akhtar Mansour ca șef al talibanilor săptămâna trecută, înlocuindu-l pe liderul istoric al insurgenților, mollahul Omar.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
Ultima oră
Pe aceeași temă