0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialAtentat cu bombă la Cairo

Atentat cu bombă la Cairo

Cel puţin o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite într-o explozie produsă într-un autobuz, în Cairo, anunţă serviciile de securitate egiptene, citate de BBC.

Atentatul a avut loc pe o stradă aglomerată, în cartierul Nasr City, situat în nordul capitalei Egiptului.

Surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene au declarat pentru BBC că geniştii au detonat o a doua bombă, care era plasată într-un panou publicitar, în apropiere de locul unde a fost amplasată prima bombă.

Incidentul intervine la o zi după ce Guvernul egiptean a catalogat mişcarea Fraţii Musulmani drept organizaţie teroristă, atribuindu-i atentatul comis în urmă cu câteva zile la o secţie de poliţie.

Citeşte şi: Egipt: Sute de deţinuţi politici, în greva foamei

Mii de susţinători ai organizaţiei islamiste sunt în detenţie după ce au participat la protestele violente izbucnite după destituirea preşedintelui Morsi. Decizia luată miercuri permite intensificarea acţiunilor autorităţilor împotriva organizaţiei Fraţii Musulmani.

Hotărârea a fost anunţată de vicepremierul Hossam Eissa, care a avertizat că susţinătorii şi finanţatorii “organizaţiei teroriste” riscă sancţiuni dure. Guvernul egiptean atribuie organizaţiei Fraţii Musulmani atentatul sinucigaş comis marţi la o secţie de poliţie din Mansura, un atac soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi.

Mişcarea Fraţii Musulmani a negat orice implicare în atentatul care a fost revendicat de un grup inspirat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă