10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAtacul terorist de la Nisa: MAE confirmă moartea unui cetățean român. Reacțiile...

Atacul terorist de la Nisa: MAE confirmă moartea unui cetățean român. Reacțiile președintelui Iohannis și premierului Cioloș

UPDATE 15.00: Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj de condoleanțe familiei românului care a decedat.

„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autoritățile franceze, a decesului cetățeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi, 14 iulie a.c. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei și le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoșire grabnică și multă putere soției și copilului celor doi, care se află internați la Nisa”, a precizat șeful statului.

Totodată, președintele a dat asigurări că este în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa.

„Nimic nu poate alina durerea celor apropiați, așa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile. În aceste clipe grele, vreau să reiterez hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii noștri europeni și internaționali, lupta împotriva flagelului terorist, cu toate instrumentele și mecanismele disponibile”, a mai spus Klaus Iohannis.

UPDDATE 14.53: Premierul Dacian Cioloş a transmis, marți, condoleanţe familiei cetăţeanului român care a decedat în atacul de la Nisa.

„Între oamenii ucişi în atacul barbar de la Nisa este şi un cetăţean român. Ştiu că este puţină consolare pentru familie şi pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm şi condoleanţe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soţia şi copilul lui, răniţi grav în atentat, sunt şi ei internaţi în spitale din zonă. Din fericire, din informaţiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă”, a precizat premierul într-un comunicat al Guvernului.

Șeful Executivului a dat asigurări că autorităţile române sunt în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. „Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Ştiu că avem veşti mai bune în privinţa celorlalţi doi români răniţi în atac. Amândoi sunt încă spitalizaţi, dar evoluţia lor medicală este pozitivă. Autorităţile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular sunt la dispoziţia acestor familii şi vom face tot ce este omeneşte posibil să le ajutăm”, a adăugat premierul.

———

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, marți, moartea unui cetățean român, în urma atacului terorist care a avut loc, joi, la Nisa. Este vorba despre unul dintre membri familiei date dispărute la finalul săptămânii trecute.

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române. Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv”, a precizat MAE într-un comunicat de presă remis redacției.

Citește și: Atentat la Nisa: Mama copilului din România internat în spital a fost găsită

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

„Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”, mai precizează sursa citată.

O familie de români a fost dată dispărută, la finalul săptămânii trecute, după atacul terorist care a avut loc, joi seara, la Nisa, soldat cu 84 de morți și 202 răniți. Primul identificat a fost copilul familiei, care a fost găsit internat într-un spital de pediatrie din Nisa.

Citește și: FOTO + VIDEO. MAE: Un copil român rănit în atentatul de la Nisa, identificat. Încă nu se știe ce s-a întâmplat cu părinții lui

Micuțul a fost identificat cu ajutorul rudelor care au ajuns în Franța. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Duminică, Ministerul Afacerilor Externe informa că mama minorului a fost identificată la un alt spital din Nisa, în stare gravă, dar stabilă. 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă